• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Esed Hataylı bir Nusayri'nin eşini bakan olarak atadı

Esed Hataylı bir Nusayri'nin eşini bakan olarak atadı
Beşşar Esedin yeni kabinesinde Hataylı bir Nusayrinin eşi Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı görevine getirildi.

Referans Medya

 

Beşşar Esed'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni kabinede Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı görevi Hataylı Haydar Yazıcı'nın eşi Selva Abdullah'a verildi. Hüseyin Arnus başkanlığında kurulan kabinede yer bulan 2 kadından biri olan Selva Abdullah, Kuneytra doğumlu ve tıp fakültesi mezunu. Hataylı Haydar Yazıcı ile yaptığı evlilikten 3 çocuğu olan Selva Abdullah, Arap Sosyalizmini savunan İttihat İştirak el Arabi Partisi'nin de üst düzey isimleri arasında yer alıyor. 

Fanatik bir Türkiye düşmanı

Esed'in atadığı Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Selva Abdullah'ın Hataylı eşi Haydar Yazıcı Türkiye düşmanlığı ile bilinen bir isim. Hatay'da 1946 yılında doğan ve daha sonrasında Halep'e göç eden Haydar Yazıcı Halep Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü mezunu. Bir dönem ''Suriye Devlet Radyo ve Televizyon Müdürlüğü görevinde de bulunan Haydar Yazıcı Şam'da yaşamasına rağmen Hatay'a yakın Lazkiye'de defnedilmeyi vasiyet etti. Yakalandığı hastalık nedeniyle 2014 yılında ölen Yazıcı Lazkiye'deki Ebna Liva İskenderun (İskenderun'un evlatları) mezarlığına gömüldü. 

4992351ba71bb9f4dcb2a9473ebe1f99-l.jpg

Miraç Ural'ın yakın dostu

Aile fertleri büyük oranda Türkiye'de yaşayan Haydar Yazıcı'nın Banyas ve Reyhanlı katliamlarının faili Mihraç Ural'la yakın dost olduğu belirtiliyor. Haydar Yazıcı, ölümünden önce terör örgütü elebaşısı Mihraç Ural'ın Lazkiye el Basit'te bulunan karargahının ziyaretçileri arasında yer alıyor. Karısı gibi Sosyalist fikirlere sahip Hataylı Nusayri Hayati Yazıcı hayatının bir dönemini de Rusya'da geçirdi. 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89