• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Endonezya'daki 3 Doğu Türkistanlı ölüme mi gönderildi ?

Endonezya'daki 3 Doğu Türkistanlı ölüme mi gönderildi ?
Endonezya'da 2015 yılında tutuklanan ve ceza süreleri dolarak serbest kalan 3 Doğu Türkistanlının Çin'e iade edildiği belirtiliyor.

Referans Medya

Endonezya'nın terör şüphelisi olarak tutukladığı Ahmet Mahmud (20), Abdulbasit Tuzer (24) ve Abdullah Bayram (28) isimli 3 Uygur Türk'ünün Pekin yönetiminin talebi ile bu ülkeye iade edildiği iddia edildi. 

Endonezya merkezli Benar News Haber Ajansı, hükümlülük süresi dolan 3 Uygur'un önce Java açıklarında ki Nusa Kambangan adasına götürüldüğünü sonrasında Çin'e teslim edildiğini yazdı. Ajans haberinde 3 Doğu Türkistanlı gencin hiç bir ülke tarafından kabul edilmediği için Çin'e iade edildiğini belirtti. 

Araştırmacı Muhammad Taufiqurrohman, Benar Ajans'taki değerlendirmesinde, Endonezya yönetiminin bu konuda resmi açıklama yapmaktan kaçındığını ancak 3 Uygur'un 'göçmen bürosu memurları' tarafından gizlice Çinli görevlilere teslim edildiğini söyledi. Endonezyalı araştırmacı, geçmişte de iki ülke arasında benzer gizli mülteci teslimatlarının gerçekleştiğini belirtti. Benar News, Endonezya'daki hapishanelerde çok sayıda Doğu Türkistanlı ismin bulunduğunu kaydetti. 

indonesia-uyghur-07132015.jpg

Türkiye'ye getirilsin çağrısı

Sahte kimlikle ülkeye giriş ve terör örgütü üyeliği suçlaması ile Endonezya hükümetinin tutukladığı Uygur Türklerinin hapis cezalarının bitimi ile birlikte bir dizi kampanya başlatıldı. Sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ''serbest bırakılan Türklerin Çin'e iade edilmesi işkence ve ölüme gönderilmesidir. 3 Uygur Türkiye'ye gönderilsin'' çağrısı yapıldı. Uygur Türkleri Maarif Derneği yetkilileri Referansmedya.com'a yaptıkları açıklamada, böyle bir teslimat insan hakları ihlalidir. BM raporları ile Çin'in Türkler'e işkence yaptığı ve binlerce infaz gerçekleştirdiği tescillendi. Bu 3 genci bekleyen sonuçta işkence ve idam'' değerlendirmesinde bulundu.

suspectis.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89