• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Emevi Camii İmamı Esed'i Hazreti Muhammed'e benzetti

Emevi Camii İmamı Esed'i Hazreti Muhammed'e benzetti
Şam'da bulunan tarihi Emevi Camii'nin imamı Tevfik el Buti Beşşar Esed'i Hazreti Muhammed'e benzetti.

Emevi Camii İmamı Esed'i Hazreti Muhammed'e benzetti

Referans Medya

İslam dünyasında özel bir yere sahip Şam'daki Emevi Camii imamı Tevfik el Buti, 'Suriye'de 700 binden fazla insanın ölümünden sorumlu tutulan Beşşar Esed'in yaşadıkları tıpkı risaletin ilk yıllarında hazreti peygamberin zorluklarına benziyor' dedi. 

 

Şebbihalar için 'sahabeler gibidir' dedi


Şam Emevi Camisi İmamı Tevfik Buti, ABD tarafından uygulamaya konulan Sezar Yasası ambargosu tıpkı peygamberliğinin 7. yılında Hazreti Muhammed'e uygulanan boykot gibidir. Destekçileri ve Beşşar Esed tıpkı Hazreti Peygamber ve Ashabı'nın o dönem yaşadığı sıkıntılara benzer bir süreçten geçiyor'' dedi. Tevfik El Buti daha önce de İdlib, Guta ve Halep'te Esed askerleri ve Şebbihaların yağmalarını meşru hakları olarak gösteren fetvalara imza atmıştı. Ünlü yazar ve Suriyeli din bilgini Ramazan el Buti'nin oğlu olan Tevfik el Buti, geçtiğimiz günlerde ise Esed'in dünya da ilk koronavirüs ilacını bulan kişi olduğu iddiasını ortaya attı. 

Önce çağın Hüseyin'i payesi verildi

Suriye Müftüsü Ahmed Hassun daha önce yayınladığı fetvalarda Beşşar Esed için çağın Hüseyin'i ifadesini kullanmıştı. İranlı bazı yetkililer ve Türkiye'den Nurettin Şirin ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Haydar Baş gibi isimlerde Esed'e aynı vasfı yükleyen kişiler arasında yer aldı. Emevi Camii İmamı Tevfik el Buti ise çıtayı daha üst noktaya yükselterek Esed'i Hazreti peygambere benzeten ifadelere imza attı. Tevfik el Buti'nin babası Ramazan el Buti, 2011 yılında yayımladığı fetvasında Esed'in milislerini sahabeler benzetmiş, Beşşar'a karşı gösteri yapmak haramdır' demişti. Ramazan el Buti 2013 yılında faili meçhul bir saldırı sonucu 84 yaşında hayatını kaybetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89