• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Ellerimiz Tetikte Olacak

Ellerimiz Tetikte Olacak
Suriyeli muhalif güçlere ait Geçici Hükümet Başkanlığı, Moskova mutabakatı ve ilan edilen ateşkese ilişkin resmi açıklama yaptı.

Haber: Referans Medya

Suriyeli muhalif güçlere ait Geçici Hükümet Başkanlığı, Moskova mutabakatı ve ilan edilen ateşkese ilişkin resmi açıklama yaptı.
Türkiye ve Rusya Arasında Moskova'da Varılan Mutabakata sadık kalacaklarını beyan eden Muhalif Hükümet, "Rusya ve Esed rejimine güvenmiyoruz. Rusya tüm katliamların ortağıdır. Türk Hükümetinin kararına saygılıyız. Ancak ellerimiz her daim tetikte olacak" denildi. 

İşte Suriye Geçici Hükümet Bildirisi:

Türkiye ve Rusya Devlet Başkanları arasında 05 Mart 2020 tarihinde ilgili Bakanların da katılımıyla yapılan toplantıda gece yarısı itibariyle ateşkesin sağlanacağı üzerinde mutabık kalınmıştır. 
Sivilleri himaye, çilelerine son vermeyi ve gerginliği azaltma bölgesini korumayı amaçlayan kardeş Türk Devleti, bu hedefleri gerçekleştirmek amacıyla bir yandan diplomatik ve siyasi süreci devam ettirrniş, diğer yandan da askeri harekat düzenlemiştir. 

Rusya'nın elinde Suriyelilerin kanı var

Ellerine Suriyelilerin kanı bulaşan Rusya'nın, hiç bir zaman Suriyelilerin yararına birşey yapmayacağına, bu yeni mutabakatın içerdiği yükümlülükleri ve taahhütleri yerine getirmeyeceğine, geçmişte olduğu gibi bu sefer de yaptığı açıklamalara saygı göstermeyeceğine olan inancımız tamdır. Zira Ruslar, katil Esed rejiminin işlediği ve işlemekle olduğu suçlara ortaktır. 


Rusya ve rejimin, bu mutabakatı yine ihlal ederek yeni saldırılar düzenlemek, milislerini güçlendirmek ve askeri yığınak yapmak amacıyla zaman kazanmaya çalışacağına, devrimimizin ve kardeş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin elini zayıflatmak için siviller üzerinde baskı yapmaya devam edeceğine inanıyoruz. 


Siyasi, askeri ve insani yönden Suriye halkını ve hak davasını güçlü bir şekilde destekleyen Türk Hükümetinin tutumunu takdirle karşılıyor, uluslararası toplumun bu ağır yükü tek başına kaldırması için Türk Devletini nasıl yanlız başına bıraktığını biliyoruz. 


Kahraman Türk Ordusu'nun Suriye milli ordusu ile birlikte yaptığı fedakarlıklar önünde saygıyla eğilirken sivilleri katleden rejim ve müttefiklerinden korumak için Suriye'nin kuzeyinde şehadet şerbetini içen şehitlerimizi asla unutmayacağımızı vurgularız. 


Suriye Geçici Hükümeti olarak, müttefikimiz Türk Devletinin yanında durmaya devam edeceğimizi ve taahhütlerine, ateşkes kararına ve Soçi anlaşmasına bağlı kalacağımızı vurgularken Suriye milli ordusu kahramanlarının ellerinin tetikte, gözlerinin ise düşmanın üzerinde olacağını, rejim ve Rusya'nın mutabakatı ihlal etmesine karşı tedbirlerimizi alacağımızı, topraklarmızı kurtarmak amacıyla Türk kardeşlerimizle birlikte Bahar Kalkanı Harekatına devam ettirmek için hazır olacağımızı belirtiriz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89