• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Dera'da muhalifler 10 yıl sonra bir kez daha seferberlik ilan etti

Dera'da muhalifler 10 yıl sonra bir kez daha seferberlik ilan etti
Suriye Devrimi'nin ilk başlangıç noktası olan Dera'da Esed karşıtı muhalifler rejim askerleri ile çatıştı.

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

Rusya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma çerçevesinde 2018 yılında silahlı muhalif birliklerin boşalttığı Dera'da sular durulmuyor. Uzun süredir tırmanan gerginlik bugün karşılıklı çatışmaya evrildi. 

Dera'lı muhaliflerin çatı yapılanması ''Merkez Komitesi'' bugün yaptığı açıklama ile rejim ihlalleri nedeniyle seferberlik ilan ettiklerini duyurdu.

Yeniden direnişe çağırıyoruz

Merkez Komitesi tarafından çıkarılan beyanda, "Bu sabah, Mahir Esed komutasındaki 4. Tümen askerleri bölgede bulunan sivillere ait ev ve okulları hedef aldı. Bir çok noktayı ateşe verdiler. İnsanların mallarını çalıp tank ve obüs topları ile yerleşim birimlerini rastgele hedef aldılar. Daha sonra da bölgeye takviye birlikler sevk ettiler. Yaşanan bu ihlaller nedeniyle tüm gençlerimizi bu katliam, aşağılanma ve diz çöktürme politikasına karşı yeniden direnişe ve seferberliğe çağırıyoruz'' denildi.

272380f9-a9ac-4789-88df-d0ebe781b310.jpg

Rusya ve Esed sözünde durmadı

Bölge de Rusya garantörlüğünde yapılan anlaşma ile silah bıraktıkları vurgusu yapan Merkez Komitesi, bize verilen vaadler yerine getirilmiyor. Anlaşma maddelerine uyulmuyor derken, Dera'nın batısında bulunan Beyt Ara bölgesinde bulunan ÖSO savaşçıları, Tafas, El-Muzayrib ve El-Yadudah ile dayanışma içinde olduklarını açıkladılar.

Savaş ilan ederiz

Dera'nın bir çok bölgesinde Merkez Komitesi açıklamasına paralel duyurular yapıldı ve rejim saldırganlığının devam etmesi durumunda savaşın kaçınılmaz olduğu dile getirildi.
 Muhalifler gün içerisinde Tafas ve Al-Yadudah'a saldıran Esed güçleri ile yaşanan çatışmalarda öldürülen rejim unsurlarının kimliklerini yayınladı. 

aac6c3a3-f8dd-4c7b-9435-b851b0cb1b08.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89