• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Deprem sonrası korkutan, gizemli toprak hareketliliği (Video haber)

Deprem sonrası korkutan, gizemli toprak hareketliliği (Video haber)
Niğde'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Konya'nın Ereğli ilçesi Belkaya köyünde korkutan toprak hareketliliği gözlendi.

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Niğde'nin Bor ilçesinde yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından 21 Konya'nın Ereğli ilçesi Belkaya köyünde ilginç toprak hareketliliği görüntülendi. 

Köylüler tarafından kayda alınan kaynama benzeri görüntülerde toprağın içinden çıkan gaz ve yaşanan ilginç toprak tepkimesi paniğe neden oldu.

Fay hatlarına yakın konum

 Kuzey kesiminde Hasandağı'nı da biçen Tuz Gölü fayına 30 km kadar uzak bir mesafede yer alan Belkaya köyü bölgenin hemen güneyinde Karacadağ dağını KD uzanımla kesen aktif faya 3 kilometre uzaklıkta.

Volkan bölgesi 

Bölge neredeyse tamamen Plio-Kuvaterner volkanlara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bu bölge de bataklık oluşumları da mevcuttur.  USGS göre göre oğul 7 gün'de 2.5 Mw'den büyük 7-10 km derinlikte 39'dan fazla deprem oldu.

Metan gazı

Büyük olasılıkla bölgedeki Tuzgölü Fay Zonu'na bağlı sismik hareketler henüz bitmiş bilmediğimiz gazları da yukarı doğru hareket etmesine yardımcı oluyor.  Bu gazlarda büyük olasılıkla metan gazı olabilir. 


Aktif volkan 

 Hasandağı yakın ve aktivitesi insanlık tarihinde bilinmesi nedeniyle aktif volkanlar arasında sayılıyor.  Ayrıca bu volkanının oluşumunu denetleyen Tuz Gölü fayı, şimdilerde altta halen aktif olma halinde bulunma magma odasına yukarı doğru yeniden çıkış yapabilmesi için yeşil ışık da yakmaya başlamış olabilir. 

Jeomorfologlara göre gelecekte aktif olması beklenen volkanların en başına Nemrut ve Hasan Dağı geliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89