• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

DEAŞ kafa kesme şovu yeniden başladı (Video Haber)

DEAŞ kafa kesme şovu yeniden başladı (Video Haber)
DEAŞ terör örgütü 2 yıllık sessizliğini Suriye'nin Badiye çölünde çektiği kafa kesme şovu ile bozdu.

Referans Medya 

İç savaşa 2013 yılında dahil olan DEAŞ Suriye'de Esed karşıtı muhaliflerin kazanmak olduğu savaşın seyrini değiştiren en önemli etken oldu. İlk olarak muhalif güçlere saldıran DEAŞ 2015 yılı Haziran ayında ABD ve aynı yılın Eylül ayında Rusya'nın savaşa fiilen dahil olma gerekçesini teşkil etti. 

Irak ve Suriye'de eylemlerini artırdı

 Terör yapılanması DEAŞ, Suriye'de son sığınağı olan Hecin, Baguz, Suse bölgelerinden 2018 yılında çıkarıldı. Irak ve Suriye'de tüm yerleşim birimlerinde ki varlığına son verilen terör yapılanması her iki ülkede de sahra (çöl) bölgelerine taşındı ve bu alanda tutunarak yeniden toparlandı. Suriye'de Badiye çölünde rejim ve İran unsurlarına sistematik saldırılar düzenleyen DEAŞ, Irak'ta ise Anbar - Selahaddin - Musul aksında yer alan çöl bölgesini sığınak olarak kullandı. Son dönem Irak'ın Musul, Kerkük, Selahaddin ve Anbar bölgelerinde çöle yakın yerleşim birimlerine yönelik eylemlerini artıran örgütün büyüyen bir tehdit olduğu farklı ülkeler tarafından dile getiriliyor. 

Humus'ta yeniden ortaya çıktılar

Deir el Zor kırsalında elind ekalan son bölgeleri de PKK'ya devreden ve örgüt 2 yıl aradan sonra ilk ağır silah monte edilmiş aracı ve örgüt bayrağı ile birlikte görüntü verdi. Terör örgütünün resmi sayfasında Humus kırsalı Suhne çölünde bir sivilin boğazının kesilerek infaz edilme görüntüsü yayınlandı. Örgüt sitesi boğazı kesilerek öldürülen kişinin Nusayri olduğu için infaz edildiğini yazdı. DEAŞ militanları çektikleri infaz videosunda ağır silah monteli araca bağladıkları kişiye önce mezarını kazdırdı. Ardından geçmiş dönem görüntülerini tekrar eden teröristler yakaladıkları şahsı boğazını keserek vahşice öldürdü. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89