• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Covid-19 aşısı olan sağlık çalışanları fenalık geçirdi

Covid-19 aşısı olan sağlık çalışanları fenalık geçirdi
Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısı olan bir hemşirenin yaşadığı bayılma anı kamera kayıtlarına yansıdı.

Referans Medya

Amerika'nın Tennessee eyaletinde yaşanan olayda Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısı olduktan kısa süre sonra bayılan kadının yardımına hastane çalışanları koştu.

Tennessee - Chattanooga'daki CHI Memorial Hastanesinde Pfizer uzmanları tarafından verilen brifingin ardından başhemşireye Tiffany Dover'e aşı yapıldı. Hemşirenin bayılması korku ve paniğe neden oldu. Pfizer olaya ilişkin yaptığı açıklamada bayılmanın nedeninin alerjik reaksiyon olarak tanımladı. Amerika'da benzer durumun 4 gönüllü aşı yaptıranda daha yaşandığı rapor edildi.

Aşı öncesi Hemşire Dover, brifing esnasında, “Tüm personel olarak aşı olmaktan heyecan duyuyoruz. COVID ünitesindeyiz, ekip olarak kendimizi şanslı hissediyoruz'' diye konuştu.

Dover, aşı enjekte olduktan kısa süre sonra ''Üzgünüm, gerçekten başım dönüyor," dedi ve bayıldı.

 

 

Fenalaştılar ve nefes sorunu baş gösterdi

ABD'nin Alaska eyaletinde Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği corona virüsü aşısını olan iki sağlık çalışanının alerjik tepki gösterdiği ortaya çıktı. Bartlett Bölge Hastanesi'nde çalışan sağlık çalışanlarından birinin aşı olduktan 10 dakika sonra fenalaştığı ve nefes almakta güçlük çektiği açıklandı.

New York Times'ın haberine göre, ABD’nin Alaska eyaletindeki Juneau kentindeki Bartlett Bölge Hastanesi’nde görevli iki sağlık çalışanı Pfizer ve BioNTech’in corona virüsü aşısını olduktan sonra fenalaştı. Salı akşamı diğer meslektaşlarıyla aşı olan bir kadın çok kısa bir süre içerisinde ağır alerjik tepki verdi.

Hastanede bakıma alınan orta yaşlı kadının daha önce hiç alerjisi bulunmadığı belirtildi. Yoğun bakıma kaldırılacak kadar ağır duruma gelen kadının solunum yollarının şiştiği ve cildinde izler çıktığı açıklandı.

Pfizer firması, yaşananları yakından takip ettiklerin ve ağır alerjik reaksiyonlar gözlemlediklerini belirtti. Şirket, paketleme dilinde gerekirse bunu ekleyeceğiz” ibaresini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89