• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Çin’de Türklerin organları Körfez’in zenginlerine satılıyor (Video haber)

Çin’de Türklerin organları Körfez’in zenginlerine satılıyor (Video haber)
Çin'de kamplara kapatılan Uygur Türklerinden zorla alınan organlar Pekin'de kurulan merkezler tarafından BAE, Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelen zenginlere naklediliyor.

Referans Medya / Yılmaz Bilgen

Çin Kominist Hükümeti’nin terörle mücadele ve ulusal entegrasyon faaliyeti olarak adlandırdığı mücadele kapsamında kamplara kapatılan Doğu Türkistanlıların organları zorla alınıyor. Başkent Pekin’de Müslüman Türkler’den alınan organlar Körfez ülkelerinden gelen zenginlere ‘helal’etiketiyle naklediliyor. Bu amaçla açılan organ ticareti merkezleri, çektikleri tanıtım filmleriyle pazar payını artırmaya çalışıyor. Doğu Türkistan Marif Derneği sözcüsü Abdulehad Er, son 2 yılda binlerce kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlı Uygur'un organları zorla alındı ve Kominist Hükümete yakın şebekeler tarafından Arap ülkelerinden zenginlere astronomik rakamlara satıldı' diye konuştu. 

İlk defa görüntülendi

Organ ticaretine yönelik iddialar bir çok kez gündeme geldi ve bu yönde yapılan haberler Çin makamları tarafından ısrarla reddedildi. Başkent Pekin’de faaliyet yürüten Touşen ta isimli bir organ nakil merkezi kirli ticaretin boyutlarını gözler önüne serdi. Referansmedya.com’un ulaştığı video filminde İngilizce konuşan ve isminin Kendy olduğunu söyleyen Çinli, yapılmakta olan organ satışının detaylarını anlatıyor.

Tanıtım mescitten başladı

Kendy isimli görevli tanıtımına ikinci katta dediği mescit kapısından başlıyor. Hastaların gönül rahatlığı ile tedavi olmaları için her ayrıntıyı düşündüklerini söyleyen Çinli kadın, ‘’Buraya gelen Müslüman hastalarımız ibadetlerini burada yapıyorlar buyrun bir bakın. Yine ikinci katta mescidin yanında büyük bir dinlenme odamız var. Hastalarımız ibadetlerini yaptıktan sonra gelip burada, dinleniyor, kahve çay içiyor ve birbirleriyle sohbet ediyor. Burada arkamda ise Müslümanlar için bir kantin var buraya tedavi için gelen Müslüman hastalarımız buradaki kendileri için hazırlanan yemeklerin tadını çıkarıyor’’ ifadelerini kullanıyor. Abdulehad Er, Doğu Türkistan'da 300'den fazla mescidi zorla kapattıran Çin'in bu organ tüccarlarına mescid izni vermesini para kaygısı ile sergilenen ikiyüzlülük olarak nitelendirdi. 

Nakil yapılan zengin alıcılar konuşturuldu

Kendy isimli tanıtım elemanının konuştuğu böbrek nakli yapılan genç Arap, ‘’Çin’deki merkeze ilk geldiğimde ak yuvarlarımın sayısı 450 idi, şimdi 300'e düştü, yileşiyorum. Burada kök hücre tedavisi gördüm. Önce Allah'ın sonra bu hastanenin sayesinde çok şey daha iyi oldu. Şimdi böbreklerim çok daha iyi durumda. Elhamdulillah’’ diyerek tanıtım görevlisine sarılmak istiyor. İsminin Muhammed Abbas olduğunu belirten bir diğer Arap müşteri ise,  ‘’Çok iyi bir hastanede tedavi görüyorum. Hastanede değil kendimi evimde gibi his ediyorum. 2 haftadır buradayım. Birinci hafta sonundaki testlerim iyiydi. Bugün de test verdim daha iyi çıkacak inşaAllah. Hastane hizmetler açısından oldukça tetmin edici’’ sözleriyle verilen hizmeti anlatıyor. Uygur Türklerinden zorla alınan organların yüzbinlerce dolara Arap zenginlere nakledildiği belirtiliyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89