• BIST 10239.12
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Çin'de 14 milyon abone kayboldu

Çin'de 14 milyon abone kayboldu
Çin’de koronavirüs salgınının ilk görüldüğü dönem olan Aralık- Ocak döneminden Mart ayına uzanan süreçte 14 milyonun üzerinde telefon hattı aboneliği iptal edildi.

Çin'de 14 milyon abone kayboldu

Haber: Referans Medya

Kırım Haber ajansı tarafından yayınlanan araştırma raporunda Çin genelinde 14 milyon mobile hat kullanıcısının sırra kadem bastığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili konuşan bir çok isim Çin'in gerçek ölüm rakamları ile ilgili sansür uyguladığını ve açıklanan sayının çok üzerinde ülke de can kaybı yaşandığını belirtiyorlar. Çin resmi makamları yaşanan abone kayıpları konusunda bilgi vermekten kaçınıyor.

Hong Kong’da yayınlanan bir TV programında Çin’in telefon hattı şirketlerinin abonelik verileri izleyicilerle paylaşıldı. Buna göre “China Mobile” adlı telefon hattı şirketinin verilerinde 8 milyon 116 bin aboneliği 2 ay içerisinde ortadan kalktığı görülüyor. “China Telecom” adlı şirketin ise 5 milyon 170 bin veri kaybettiği görülüyor.

Son olarak ise “China Unicom” adlı şirketin 1 milyon 186 bin abonesini yine 2 ay içerisinde yitirdiği verilerde belirtiliyor. Bu verilere göre toplamda 14 milyonu aşkın telefon aboneliğin olağan dışı bir şekilde abonelikten düştüğü gözlemleniyor. Tüm bu veriler ışığında Çin’in koronavirüs salgınına dair verileri yeterince şeffaf bir şekilde aktarmadığı şeklindeki iddialar artarak güçleniyor.

Çin sansür uyguluyor

Birçok uzmana göre Çin, koronavirüs ile mücadelede birçok sansür uyguluyor. Ayrıca Çin, koronavirüse karşı erken önlem almamakla suçlanarak, virüsün yayılmasında sorumlu olarak addediliyor. İddialara göre Çin’in gereken zamanda önlem alması halinde vakalarda %95’e varan bir azalma yaşanabilirdi.

Yalnızca bir operatörde 8 milyon iptal var

Gazeteci Jennifer Zeng konu ile ilgili sosyal medya hesabında, “China Mobile, Çin’deki telefon hattı şirketleri içinde 3 büyük oyuncudan biri. 8 milyonun üzerinde abonesini kaybetmesine rağmen 942 milyon abonesi bulunuyor. Şu anda diğer iki şirketin verilerine ulaşamıyorum. Bu kullanıcılar nerede? Hatlarını mı taşıdılar? Yoksa bunları kullanacak vaziyette değiller mi? Eğer tüm verilere ulaşırsak daha iyi bir resim ortaya çıkar karşımıza. Yine de 8 milyon abone kaybı oldukça alışılmadık bir durum.” ifadelerini kullandı.

Jennifer Zeng, China Mobile’ın aylık kullanıcı sayısını ve bu sayıdaki artış ve azalışları gösteren bir veri grafiği de paylaştı. Bu grafikte Ocak 2017’den beri şirketin her ay ortalama 2 milyona yakın abone artışı yakaladığı görülüyor. Ancak 2020 Ocak ayına gelindiğinde ilk defa şirket kullanıcılarında 862 binlik bir düşüş yaşandığı resmi verilere yansıyor.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89