• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

CHP'li Hatay Belediyesi, Yayladağı'na sığınan Türkmenlerin ilçeye defnedilmesini yasakladı

CHP'li Hatay Belediyesi, Yayladağı'na sığınan Türkmenlerin ilçeye defnedilmesini yasakladı
Bayır-Bucak Türkmen bölgesine yönelik Rus bombardımanları nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan ve Yayladağı'na sığınan binlerce Türkmen'e mezarlıklar kapatıldı.

Referans Medya / Yılmaz Bilgen

Türkmendağı'nda 54 yerleşim birimini hedef alan Rus bombardımanlarında 700'den fazla Türkmen şehit oldu. 2015 yılında başlayan ve aylarca süren hava ve kara saldırılarında hayatta kalabilen Türkmenler ise sınırı geçerek Yayladağı'na sığındı. Türkmen mültecilerden bir kısmı farklı illere göç ederken 7 binden fazlası Yayladağı'nda kaldı ve köylerine dönecekleri günü bekliyorlar.

Mezarlıklar Türkmenlere kapatıldı

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla Yayladağı kampı ve şehir merkezine yerleşen Türkmenlerin hayatını kaybedenlerinin ilçe mezarlığına defnedilmesini yasakladı. Belediye Başkanı Lütfi Türkkan, Yayladağı'nda vefat eden Suriye Türkmenlerine 100 kilometre uzaklıktaki Reyhanlı ilçesine defnedilme zorunluluğu getirdi. Bu karar sebebiyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten Suriye Türkmenlerinden Tahsin Hoşkar, Yayladağı'nda getirilen yasak nedeniyle son dönem cenazelerini Reyhanlı'da Suriyeliler için ayrılan mezarlığa götürmek zorunda kaldıklarını anlattı. Hoşkar, Türkmendağı'na sıfır noktada olan Yayladağı'ndan Reyhanlı'ya cenaze naklinin oldukça zor olduğunu bu duruma bir de pandemi koşullarının eklenmesi nedeniyle mağduriyetin daha fazla arttığına vurgu yaptı. 

Zulme bakar mısınız!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı yaşanan mağduriyeti şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla duyurdu. MHP'li Vekil Twitter hesabından şunları yazdı:

''Yayladağı ilçemizde satılık mezar yeri aranıyor. Sebebi mi ? Anlatayım efendim.

Yayladağı ilçemizde yaşayan Bayır-Bucaklı Türkmen kardeşlerimizin cenazeleri Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 95 km’lik mesafedeki Reyhanlı ilçemize yönlendirilip oraya defnediliyor.

Yetkililere bunun sebebi sorulunca “Yayladağı mezarlığında yer kalmadı” deniliyor. Hal böyle olunca da Türkmen soydaşlarımız aralarında para toplayıp cenazelerini defnetmek için Yayladağı’nda mezarlık yeri satın almaya koyuluyorlar.

Zulme bakar mısın?''

b9d8c312-d11c-4f2b-a5e3-57cea1af2253.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89