• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Büyük skandal: İran ordusu namlulularını sınır noktasına giden Aliyev'e doğrulttu.

Büyük skandal: İran ordusu namlulularını sınır noktasına giden Aliyev'e doğrulttu.
Azerbaycan ordusunun 27 yıl sonra özgürleştirdiği İran sınırına sıfır noktadaki Horadiz'e giden Aliyev'e büyük saygısızlık.

Referans Medya

Çetin geçen 44 günlük çatışmanın ardından düşmandan kurtarılan beldeleri gezen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran sınırına sıfır noktada bulunan Horadiz bölgesine gitti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, bölgede Aras Nehri üzerindeki tarihi Hodafarin köprüsünü de ziyaret etti ve Ermenilerin çekilme esnasında bölgeye verdiği zararları anlattı. 

İran sınırdan Ermeni işgalcilere destek verdi

Azerbaycan ordusunun Ekim ayı ortasında Horadiz'i kontrol etmesi savaşın dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor. İran'la sınır bağı kopan Karabağ'daki işgalci ermeni askerlerin yoğun çatışmaların ardından İran tarafına geçtiği görüldü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı İran'ın bu bölgede Ermenistan işgal güçlerine yardım sağladığını açıkladı.

İran askerleri keskin nişancılarla takip etti

Ermeni ordusunun teslim olması ve yapılan anlaşma sonrası Horadiz'e giden İlham Aliyev, İran sınır muhafızları tarafından keskin nişancı tüfekleriyle takip edildi. İranlı askerler tüfek kameralarıyla kaydettikleri görüntüleri şahsi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Skandal fotoğraflarda Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın hedef olarak yakın takip altında tutulduğu görülüyor. Aliyev'i nişan alan askerlerin tüfek kamerasıyla kaydedilen görüntüler İran Devrim Muhafızları'na ait "Devrim Muhafızları Siber Ordusu" isimli resmi olmayan Telegram hesabından yayınlandı.

Dünyada kimse böyle bir düşmanla karşılaşmamıştır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı askeri üniforma giyerek gittiği Fuzuli Rayonu'na bağlı Horadiz kasabasına gidişi esnasında yol boyu Ermeniler tarafından yağmalanan yerleri gösterdi. Aliyev yaşanan yıkımı şu sözlerle anlattı.

“Yerle bir edilmiş köyleri ve evleri gördüğümüz zaman nasıl vahşi bir düşmanla karşılaştığımızı bir daha anlıyoruz. Dünyanın birçok noktasında savaş devam ediyor ama ben inanmıyorum ki, kimse bu kadar vahşi bir düşmanla karşılaşsın. Bizim zaferimiz hakkın ve adaletin sağlanmasıdır. Bugün 16 Kasım benim hayatımda önemli bir gün olarak kalacaktır. Biz birazdan Azerbaycan’ın en eski mimari abidelerinden biri olan Hudaferin Köprüsü'ne ulaşacağız”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89