• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Büyük Skandal: Alman Hükümeti Türkiye'nin yardımlarını gizledi

Büyük Skandal: Alman Hükümeti Türkiye'nin yardımlarını gizledi
Alman Hükümeti'nin salgın nedeniyle Türkiye tarafından yapılan tıbbi koruma ekipmanı yardımlarını gizlediği ortaya çıktı.

Büyük skandal: Alman Hükümeti Türkiye'nin yardımlarını gizledi

Haber: Referans Medya / Yılmaz Bilgen

 

Türkiye'nin pandemi nedeniyle yardımda bulunduğu 56 ülke arasında bulunan Alman Hükümeti'nin bu yardımları bazı kesimlerin tepkisinden korkarak gizlediği ortaya çıktı. Bu büyük skandalı Alman Televizyon kanallarından ARD'ye ait Tagesschau.de internet haber sitesi ortaya çıkardı. Site, yardımları teslim alma konusunda Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumlar arasında tartışma yaşandığını yazdı. 

 

Türkiye'den 2 milyon maske teslim alındı

 

Söz konusu haberde, 'Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Sağlık Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'den 2 milyon maske bağışını teslim aldıklarını doğruladı' deniliyor. Ayrıca bu yardımların teslimatı öncesi, Eyalet Başbakan Armin Laschet (CDU) ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas arasında böyle bir bağışın kabul edilip edilmemesi konusunda tartışma yaşandığı belirtiliyor. Alman haber sitesi, Dış İşleri Bakanı Maas'ın 'Türkiye'de insan hakları ihlalleri yaşanıyor iddiasında bulunduğunu ve bu sebeple çekimser kaldığını' kaydediyor.

İlan etmeme kararı alındı

Alman Dışişleri Bakanlığı,Türkiye'nin bağışlarının teslimatları yapılmasına rağmen bu konuda açıklama yapmama kararı aldı. Alman Tagesschau.de haber sitesi, Dışişleri medya ofisinin kendilerine konu ile ilgili yöneltilen soruları yorum yapmama kararı alındığı gerekçesiyle yanıtsız bıraktığını' belirtti. Merkezi yönetime paralel olarak yardımların teslim edildiği Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinden de olayı gizli tutmasının istendiği kaydedildi.  

 

Seçim kaygısı

 

Hükümetin yardımları gizlenme skandalına Almanya'da yaşayan Türkler büyük tepki gösterdi. Referansmedya.com'un konuştuğu gurbetçiler, Alman yöneticilerin 1 yıl sonra yapılacak seçim için bu yola gittiği yorumunda bulundu. Ayrıca skandalı haberleştiren siteye ait sosyal medya platformuna da konuyla ilgili çok sayıda eleştirel yorum yapıldı.  Yorumlarda, 'Türkiye'nin böyle bir zamanda gösterdiği nezaket ve yardımseverliğin politik komplolara kurban edilmemesi gerektiği vurgulandı. 

 

Skandal uygulamaya destek Cem Özdemir'den geldi

 

Alman kamuoyunun eleştirdiği yardımları resmi makamların gizleme tavrına en büyük destek Yeşiller Üyesi Türk asıllı Cem Özdemir'den geldi. Özdemir bu yardımları, bağışları "şeffaf bir manevra" olarak nitelendirdi. Alman Milletvekili Özdemir, ' bu yapılanlar Erdoğan'ın kaotik korona politikasının ürünü. Erdoğan, tüm dünyanın Türkiye'den yardım beklediği izlenimini uyandırmaya çalışıyor' dedi. 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89