• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Bin Ladin’i öldüren O’Neill: Onunla göz göze geldik

Bin Ladin’i öldüren O’Neill: Onunla göz göze geldik
Usame bin Laden operasyonunu komuta eden Amerikan subayı, 1 Mayıs 2011 tarihinde yaşananları Fox Nation isimli televizyon kanalında anlattı. 2 bölümlük belgeselde konuşan Robert O'Neil, Bin Laden'le ölüm anında göz göze geldiklerini söyledi.

Haber: Referans Medya


ABD Donanması’na bağlı özel kuvvetler (Navy Seals), 1 Mayıs 2011 tarihinde, ABD'nin dünya çapında en tehlikeli terörist olarak gösterdiği Usame bin Ladin’e özel operasyon düzenledi ve öldürdü.

Pakistan baskınını gerçekleştiren ve Usame bin Laden’i öldüren grubun komutanı Robert O’Neil, ‘Fox Nation’ kanalında yayınlanan bir belgeselde o gün yaşananları anlattı.  ABD’li eski asker, Usame bin Ladin’i öldürme operasyonu için tetiğe nasıl bastığını ve ekibiyle birlikte Pakistan’ın merkezinde Abbotabad  bölgesinde ki kompleks üzerinde uçuş gerçekleştirdikleri sırada aklından geçenleri anlattı. 

 

Geri dönemeyeceğimi düşündüm

 

O’Neill, “Haftalarca süren bir eğitim ve 82 dakikalık uçuştan sonra onu öldürmek için bu görevde olduğumu hissettim” dedi ve bu görevden geri dönemeyeceğini düşündüğünü belirtti. O’Neill, bu görevi ‘gidişi olup dönüşü olmayan’ bir görev olarak niteledi. Robert O’Neill, kendisi ve arkadaşları için 11 Eylül terör saldırılarından sorumlu olan adamı öldürmenin büyük bir fırsat yakalamak olduğunu ve her türlü fedakarlığa değeceğini’ söylüyor.
Usame bin Laden operasyonunu yöneten ABD’li asker operasyon anına dair yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Uçağın kapıları açıldı fakat mekan, ABD dağlarındaki eğitim alanı değildi. Çöl yerine şehrin ışıkları vardı. Bir anlığına aklımdan ABD donanmasının en tehlikeli görevlerinden birini yaptığımızı düşündüm.” “Hepimiz merdivenlerden içeriye girdik. Odanın kapısının önüne gelene kadar hiçbir yerde bulunamadığı için mekanı terk edip etmediğini düşündük. Fakat ayrılmadıysa kesinlikle bu odaydı. 

 

Bizi havaya uçuracaklar korkusu

 

Bina içerisinde olan bitene dair çarpıcı ifadeler kullanan O’Neil, Usame bin Laden’in odasına girmeden önce bir paravan gördüklerini anlatıyor. Robert O’Neil, Bin Laden ve ekibinin patlayıcı yelekler giydiğini düşünüyorduk. Kızlarından birçoğu ve eşlerinden de biri oradaydı. Bizi havaya uçurmlarından korktuğumuz için o yöne doğru doğru atıldık’ diyor ve bu durumu bir tür intihar olarak nitelendiriyor. Bina içerisinde Bin Ladin’in nerede olduğunu bilmedikleri için rastgele ateş etme kararı verdiğini söyleyen ABD’li eski komutan, “Onu bulduk, sağa döndüm. Eşinin arkasında duruyordu, elleri omzundaydı. Binlerce kez gördüğüm yüzün aynısıydı” dedi.
Sunucunun “Bir şey söylemek ister misin?” sorusuna ise O’Neill’in cevabı “Onunla yalnızca bir saniye göz göze geldim. Hepsi bu” oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89