• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Batı Şeria'da 2 Hamas lideri ve 18 Filistinli gözaltına alındı

Batı Şeria'da 2 Hamas lideri ve 18 Filistinli gözaltına alındı
Siyonist İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde 18 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İşgalci İsrail güçlerinin gece saatlerinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün bazı bölgelerine baskın düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, İşgalci İsrail güçlerinin baskınlarında Batı Şeria'da 13, Doğu Kudüs'te de 5 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Kalkilya’da bugün, işgal güçleri tarafından 1 Filistinli genç tutuklandı. Görgü tanıklarının belirttiğine göre işgal güçleri, 28 yaşındaki Abdurrahman Mahmud Hanini’yi evine düzenlediği baskın sonrası tutukladı.

Aynı zamanda işgal güçleri Ramallah’ta, Hamas hareketinin 2 liderinin yanı sıra üniversitede okuyan 1 kız öğrenciyi ve 1 genci gözaltına aldı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin bu sabah Beytunya beldesine baskın düzenlediğini ve Hamas hareketinin liderlerinden Hasan Ebu Kuveyk ile Birzeit Üniversitesi'nde okuyan 1 kız öğrenciyi, evlerini bastıktan sonra tutukladığını aktardı. Ayrıca işgal güçleri, Beytunya beldesinde Macid Nueyrat adındaki Filistinli genci de tutukladı.

Diğer yandan işgal güçleri, Hamas hareketinin liderlerinden Cemal et-Tavil’i, Ümmü eş-Şerait mahallesindeki evine düzenlediği baskın sonrası tutukladı.

Ümmü eş-Şerait mahallesinde işgal güçleri ve Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. İşgal güçleri, gençlere plastik mermi yanı sıra göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale etti.

İşgal güçleri, Cenin kentinde 1, el-Halil kentinde ise 2 Filistinli vatandaşı tutuklayarak operasyonuna devam etti.

Operasyona tanıklık eden Filistinli vatandaşlar, işgal güçlerinin sadece tutuklamakla kalmadığını, pek çok vatandaşın evini basıp eşyalarını yağmaladığını belirtiyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89