• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

BAE'de Burç Halife binası İsrail bayrağına büründü mü ?

BAE'de Burç Halife binası İsrail bayrağına büründü mü ?
İslam dünyasından büyük tepki gören BAE-İsrail anlaşması sonrası BAE'nin sembolik binalarından Burç Halife'de İsrail bayrağı yansıtılmış fotoğraflar paylaşıldı.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ''Büyük gelişme! İki büyük dostumuz tarihi barış anlaşmasını imzaladı" ifadeleriyle duyurduğu BAE - İsrail anlaşma ilanının ardından Burç Halife gökdelenine İsrail bayrağı yansıtıldığı iddia edildi ve bu içerikte fotoğraflar paylaşıldı. Daha çok sosyal medya platformunda, ''BAE ve dünyanın en büyük binası unvanına sahip Burç Halife'ye resmedilmiş İsrail bayrağı fotoğrafları yayınlandı.

785677cf-4e5c-408b-bf09-431cdd853aab.jpg

Fotomontaj çıktı

Anadolu Ajansı Katar Temsilcisi Ahmet Yusuf, Referansmedya.com'a yaptığı değerlendirmede BAE - Burç Halife gökdeleninde böyle bir etkinlik yaşanmadığını söyledi. Ahmet Yusuf, fotoğrafların montaj olduğunu ve farklı görsellerden uyarlandığını vurguladı.

BAE'de İsrail bayrağı temalı dolaşıma giren fotoların Beyrut patlaması sonrası yansıtılan Lübnan bayrağının İsrail renklerine uyarlanmasıyla ortaya çıktığı belirtildi. Aynı özellikteki bir diğer görselin ise 2019 yılında bir turizm sitesi için yapılan çekimlerden kopyalandığı ve dönüştürüldüğü kaydedildi. Burç Halife sitesi canlı yayın ve arşiv videolarında da böyle bir görsele rastlanılmadı.

Tel Aviv Belediye binasında BAE bayrağı

Öte yandan işgal devleti İsrail'in başkenti Tel Aviv'de belediye binası BAE bayrakları ile aydınlatıldı. Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, "Başbakan'ı (Benyamin Netanyahu) BAE ile varılan barış anlaşması dolayısıyla tebrik ederim." sözleriyle Netanyahu'yu tebrik mesajı yayımladı. 

ee82faad-7a4b-4bef-ad62-2e3dfbe36a4c.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89