• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Baba ve oğul Esed 1 Dolar etmiyor

Baba ve oğul Esed 1 Dolar etmiyor
Suriye'de 10 gün öncesinde 1900 Suriy Lirası olan 1 Dolar, son 3 günlük dönemde olağanüstü değer kazandı ve 3 bin 200 Suriy Lirası'na yükseldi. Ülke genelinde sokakları hareketlendiren gelişmeler sonrası tüm ürünlerde rekor zam artışları gözlendi.

Suriye'de yaşanan tarihi develüasyonun ardından Şam, Deir el Zor, Süveyda, Humus, Haseke ve Dera'da Esed yönetimi protesto edildi. Beşşar Esed'in yönetimden gitmesini isteyen on binlere bazı bölgelerde rejim güvenlik güçleri gerçek mermilerle ateş açtı. 

Muhalif medya böyle gördü

Suriyeli muhalifleri destekleyen muhalif TV, gazete, internet haber siteleri ve radyolar olaya geniş yer ayırdı. Suriyeli muhalifleri destekleyen Katar merkezli Orient Tv, dövizde yaşanan son dalgalanmayı baba ve oğul Esed'lere ait en yüksek banknotları koyarak paylaştığı haberde, ''Baba Hafız ve oğul Beşşar ikisi 1 Dolar etmiyor'' spotunu kullandı. 

 

Dolar 3 bin bandını aştı

Kaydettiği olağanüstü artışla Suriye'de gündelik hayatı olumsuz etkileyen Dolar 3 gün içerisinde kaydettiği yüzde 75'lik artışla rekor kırdı. Şam'da 3 bin 200 liradan işlem gören dolar Deir el Zor doğu kırsalında 4 bin Suriye lirasını aştı. Yaşanan artışlar nedeniyle dövizcilerin büyük çoğunluğunun kepenk kapattığı bildiriliyor. Halen Suriy Lirası kullanan İdlib'te ise 1 Dolar 3 bin 400 Suriy Lirası'ndan işlem görüyor. 

Suriye Lirası'nı sigara kağıdı olarak kullandılar

Başkent Şam'da Dolar'ın 3 bin 200 Suriy Lirası'nı aşması sonrası Baba ve oğul Esed'in fotoğraflarının yer aldığı kağıt paralar sigara kağıdı olarak kullanıldı. Gıda ürünlerinde kaydedilen artışın zor olan hayatı çok daha güçleştiridği belirtiliyor. Suriye lirasının hızlı çöküşü rejim kontrolündeki bölgelerde protesto edilmeye devam ediyor. Şam'ın Dumar Mahallesinde rejim askerleri protestoculara gerçek kurşunlarla ateş açtı. Suveyde ilinde dün öğle saatlerinde çıkan büyük protestonun yanı sıra Şam'ın batı kırsalında El-Zakiye kasabasında rejimin gitmesini isteyen gösteriler yapıldı. 

1591622080.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89