• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Ayağına naylon sararak gezen İdlibli kıza Hak İnsani Yardım Derneği sahip çıktı (Video Haber)

Ayağına naylon sararak gezen İdlibli kıza Hak İnsani Yardım Derneği sahip çıktı (Video Haber)
Soğuk havaya rağmen ayakkabı ve çorabı olmadığı için ayağına naylon sararak dolaşan küçük kızın ihtiyaçları Hak İnsani Yardım Derneği tarafından giderildi.

Referans Medya

İdlib'te kurulan bir düzensiz kampta, ayakkabı ve çoraptan mahrum, ayaklarına sardığı naylon poşetlerle görüntülenen kız çocuğu sosyal medyanın ilgi odağı oldu. O kız, Türkiye merkezli Hak İnsani Yardım Derneği çalışanları tarafından bulundu ve hem çocuğun hem de ailesinin giyecek, yiyecek ve okul ihtiyaçları giderildi.

 Referans Medya'ya bilgi veren Hak İnsani Yardım Derneği yöneticisi İmdat Avli, 10 yaşındaki küçük kızın Haleb'in batı yerleşkelerinden Ayn Cara'da doğduğunu ve 9 kardeşi, anne ve babası ile birlikte İdlib'e sığındığını anlattı.

Avli, Selma isimli kızın 50 yaşındaki babası şantiyelerde çalışıyor ve evinin asgari ihtiyaçlarını karşılama mücadelesi veriyor. Annesi ise ayaklarından rahatsız olmasına rağmen çocuklarını büyütmek için çaba harcıyor' diye konuştu.

Evimizde mutluyduk

Dernek çaışanları aracılığı ile Referansmedya.com'un konuştuğu savaş mağduru Suriyeli çocuk şunları anlattı:

 ''Ayn Cara'da mutlu bir hayatımız vardı. Bitmeyen bombardımanlar nedeniyle çok sevdiğimiz köyümüzü ve evimizi terk etmek zorunda kaldık. Kalbimde bu bombaları atanlara karşı büyük bir öfke birikti. Okulumu çok seviyordum. Bu acımasız savaş beni ondan ayırdı. Bizi güçsüz, kudretsiz, evsiz bıraktı. En temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamadığımız bu bu çadırlarda soğuk ve açlığa karşı hayatta kalmaya çalışıyoruz. İnşaAllah yakın bir zamanda yeniden evimize döner eski güzel günlerimize kavuşuruz.

Soğuktan böyle korunuyorum

‏Kampta yürüdüğümde, birçok insan ayaklarıma bakıyor ama kimse bana neden ayakkabı giymediğimi soran olmadı. Çünkü herkes bilir, soğuktan, çamurdan ve yağmurdan korunmak gerekir. Bunun için kıyafet, ayakkabı lazım. Bizim bunları alma gücümüz yok. Onun için de annem ayaklarımı korumam için naylon sarmamı söyledi. Bende öyle yaptım ve dışarı böyle çıktım.''

Hak İnsani Yardım Derneği Yöneticisi İmdat Avli küçük Selma'ya ulaştıklarını ve ihtiyaç listesini belirleyip gerekli eşyaların temin edildiğini ve aileye teslim edildiğini anlattı. Avli ayrıca, binlerce çocuğumuza bot, mont, atkı, bere, çorap ve eldiven paketi dağıtımlarının devam ettiğini aktardı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89