• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Athena Gökhan'dan ''Mülteci düşmanı'' paylaşım

Athena Gökhan'dan ''Mülteci düşmanı'' paylaşım
Athena Grubu'nun Solisti Gökhan Özoğuz, Suriyeli mültecileri hedef gösterdi. Ürüyorlar ifadesiyle aşağıladı. Aslen Suriye sınırında yer alan Kilisli olan Gökhan Özoğuz'un yaptığı paylaşım, mülteci düşmanlığı ve nefret suçu olarak nitelendirildi.

Referans Medya / Yılmaz Bilgen

Gökhan Özoğuz, uzmanlık alanı olan müzik alanında uzun yıllardır suskunluğunu korurken son dönem, 'iktisat, din, enerji, aktüel politika, uluslararası ilişkiler, tarih, sağlık, belediyecilik, eğitim, sosyoloji, göç, bürokrasi gibi konularda yaptığı hükümet karşıtı radikal yorumlarla dikkat çeken bir isim. Yüzyılın başlarında Halep'e bağlı bir kasaba olan Kilis asıllı şarkıcı Gökhan Özoğuz, şahsi hesabından yazdığı mesajda Suriyeli mültecilere yönelik hakaret içeren ifadeler kullandı. Mültecilere yönelik şiddet ve cinayet vakalarının arttığı günlerde 1 buçuk milyona yakın takipçisi olan ünlü popçunun yaptığı paylaşım bir çok kullanıcı tarafından eleştirildi. Sol - Kemalist çevre tarafından ise destek gördü. 

fa57be53-f3d7-4c43-86c1-3712ffb73413.jpg

Her geçen gün çoğalıyorlar

Popçu Gökhan Özoğuz kişisel Twitter hesabından yayınladığı iletide, Evrensel Gazetesinde yayınlanan bir makaleyi referans göstererek, ''Çok iyi yazı! İstanbulda 1.000.000 Suriyeli var ve her geçen gün çoğalmaya devam ediyor. Çete savaşları kapıda. Savaş bitti. Neden Ülkelerine geri dönemiyorlar ? İstanbul'un Suriyelilere bakışında kırmızı alarm'' ifadelerini kullandı.

Oy kullansınlar diye vatandaş yapılıyorlar !

Athena Gökhan ilk mesajından bir kaç saat sonra yaptığı ikinci paylaşımda Ak Parti Hükümeti'nin kendilerine oy vermeleri için Suriyelilere toplu halde Türk vatandaşlığı verdiği iddiasında bulundu:

''Suriyelilerin sadece isimler ve listeleri ile peynir ekmek gibi vatandaş yapılma sebepleri, seçimde oy kullanmaları konusu ve bu İnsanların üreme sayısı 10.000.000 ları bulması ve her geçen gün çeteleşip artarken kontrolden çıkmaları ve bunları düşünüyor olmak, korkunç ! diye yazdı.

Referans gösterdiği yazıyı anlamadı

Gökhan Özoğuz'un çok iyi yazı diyerek dayanak yaptığı yazıda yükselen ırkçılık tehlikesine dikkat çekiliyor. Evrensel Gazetesi'nden Ercüment Akdeniz, İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (İstanPol) tarafından yapılan bir anketi baz alarak yaptığı analizde, bozulan ekonomik dengeler ve iş bulma konusunda artan rekabet nedeniyle Suriyelileri suçlu tutanların sayısının arttığına dikkat çekiyor. Yazıda İstanPol'un saha araştırmasında, ''“Hükümetin Suriyelilere Türk vatandaşlarına davrandığından daha iyi davrandığı'' gibi anket sonuçlarından çıkan çarpıcı yorumlar da yer alıyor. Makalede tüm bu olan bitenlere ek olarak  ''Suriyelilere temas da zayıf olduğu için mültecilerin yaşadığı kayıt dışı sömürü ve ağır yoksulluk görülmüyor'' tespiti yapılıyor. 

Bu yaptığın ırkçılıktır

- Yaptığı her iki paylaşıma 1000'den fazla yorum yapılan 44 yaşındaki Gökhan Özoğuz'a verilen cevaplardan bazıları:

- Irkçılık suçtur, bu yaptığın ırkçılıktır. Umarım bir gün kanun karşısında bunun bedelini ödersin.

- Aynısını Almanya türkler için söylese ırkçılık olur siz söyleyince olmuyormu hiç hoş degil.

- Beni hor görme kardeşim diye türkü okuyan gökhan suriyelilere çatıyor. ayıp lan nerede insanlığın

- Sorsan hümanist, her canlıya değer veren falan filan. Gerçek zihniyet bu işte.

- Şu vatanperverlik kılıfına sokulmuş faşizan tavırlardan vazgeçin ve insanları hedef göstermeyi kesin artık.

- Şeytan utanır bunlardan

Ak Parti iktidarı Eurovizyon'a gönderdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Ekrem İmamoğlu'na her fırsatta destek veren Athena'nın solisti Gökhan Özoğuz, Ak Parti iktidarı tarafından 2004 yılında ''Eurovisyon'' şarkı yarışmasına gönderildi. Hükümet tarafından ciddi para desteği verilen Özoğuz, o yarışmada dördüncülük elde etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89