• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Amerikan yönetiminde LGBT açılımı: Biden eşcinsel doktoru bakan yardımcısı atadı

Amerikan yönetiminde LGBT açılımı: Biden eşcinsel doktoru bakan yardımcısı atadı
Düzenlenen törenle resmen yemin ederek ABD Başkanı olan Joe Biden bir ilke imza attı.

Referans Medya

Pensilvanya Sağlık Sorumlusu Dr. Rachel Levine federal hükümetin sağlık bakan yardımcısı olarak seçildi. Bu durum ABD tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Eşcinsel Sağlık Bakanı Yardımcısı olarak atanan Rachel Levine,  Başkan Biden'in Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Xavier Becerra ekibine dahil oldu.

Kamala Harris övdü

Biden'la birlikte yemin eden Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Dr. Levine'i için övgü dolu ifadeler kullandı. Harris eşcinsel bakan yardımcısı için "Bu pandemiyi kontrol altına almaya ve Amerikan halkının sağlığını ve refahını korumaya ve iyileştirmeye yardımcı olacak bilgi ve deneyime sahip kayda değer bir devlet memuru" ifadelerini kullandı.

rachel-levine-2-530x350.jpg

Bu bir zafer!

ABD'de faaliyet gösteren eşcinsel örgütler bu atamayı zafer olarak nitelendirdi. Bradbury-Sullivan LGBT Toplum Merkezi' Müdürü Adrian Shanker, Levine'in “kendini adamış bir kamu görevlisi, bir halk sağlığı uzmanı ve Amerikan halkının halk sağlığını iyileştirmek için Washington'a gitmeye iyi hazırlanmış şefkatli bir lider olduğunu söyledi. "

Benzer bir dernek olan Eastern PA Trans Equity Project'in yönetici direktörü Corinne Goodwin ise Trans bir kadın olarak Dr. Levine, Senato onayını alan ilk trans kişi olarak tarih yazacak. Ancak tarih yazmanın ötesinde, Dr. Levine, yenilikçi yaklaşımları ve halk sağlığına olan bitmek bilmeyen adanmışlığıyla LGBT'liler ve tüm Amerikalıların hayatlarında bir fark yaratacak ”dedi. Goodwin, eşcinsel bireyler olarak Biden-Harris yönetimiyle gurur duyduklarını belirtti.

2010 yılında kadın oldu

Biden hükümetinde bakan yardımcılığı görevin getirilen Dr. Rachel Levine, pediyatri ve psikiyatri alanında ihtisas yaptı. Harvard College ve Tulane University School of Medicine'den mezun olan Levine, Opioid krizi, ergen tıbbı, yeme bozuklukları ve LGBT tıbbı hakkında kitap yazdı. 1990'lrın başında Massachusetts'ten Pennsylvania'ya taşınan Rachel Levine, 2010 yılında cinsiyet değiştirerek trans bir kadın oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89