• BIST 10254.72
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Alevi Ozan Ali Nurşani'nin Alman eşinden olan türkücü oğlu Engin Nurşani öldü

Alevi Ozan Ali Nurşani'nin Alman eşinden olan türkücü oğlu Engin Nurşani öldü
Kahramanmaraşlı Alevi Halk Ozanı Ali Nurşani'nin kendisi gibi Türk Halk Müziği sanatçısı olan oğlu Engin Nurşani yakalandığı gırtlak kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Referans Medya

Daha önce bir eğlence dönüşü geçirdiği trafik kazasında boynu kırılan ve aylarca komada kalan Engin Nurşani uzun süreli tedavinin ardından sağlığına kavuşan Engin Nurşani bir süre sonra da gırtlak kanserine yakalandı. Son 1.5 yılını tedavi altında geçiren engin Nurşani'nin babası da aynı hastalık nedeniyle sesini kaybetmişti.

Cemevinden kaldırılacak

 Alevi olan Engin Nurşani'nin defninden önce 25 Aralık Cuma günü Sancaktepe Sarıgazi Cemevinde bir cenaze töreni düzenlenecek. Bir sonraki gün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Sarıgazi Cem Evi'nden alınan naaş mezarlıkta defnedilecek.

Sabah 07.00'de son nefesini verdi

Engin Nurşani'nin ölümü ile ilgili bir açıklama yapan sanatçının doktoru Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, “Yaklaşık 1 buçuk yıl önce yakalandığı nazofarenks (gırtlak) kanseriyle mücadele eden Engin Nurşani'nin tedavisine yatan hasta servisimizde devam ediliyordu. Maalesef ki bugün saat 07.00'de hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine sabır diliyoruz” diye konuştu.

Kaza yaptı felç tehlikesi atlattı

Kahramanmaraş-Elbistan ilçesinde katıldığı bir eğlence dönüşü Göksun- Kahramanmaraş karayolu Püren Tüneli girişinde kaza yapan Engin Nurşani uzun süre komada kaldı. Saat 01.30'da şarampole yuvarlanan 27 LK 379 plakalı araçtan sağ çıkmayı başaran Engin Nurşani'nin iyileştikten sonra bir süre daha müzik hayatını sürdürdü. En son yakalandığı gırtlak kanseri hastalığı tüm sahne faaliyetlerini bitirdi. Babasının oğlu için tedavi amaçlı yaptığı çağrı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Nurşani'nin tedavisinin üstlenildiğini duyurdu. 

PKK'ya destek amaçlı türkü söyledi

Geçirdiği ağır kaza sonrası düzelen ve yeniden türkü söylemeye başlayan Engin Nurşani, bir dönem PKK'ya destek içeren türkülerle gündeme geldi. Engin Nurşani'nin hastalığı sürecinde Türkiye ve yurtdışı Kürt lobisinden hiç bir destek gelmediği 36 yaşındaki türkücünün son dönem büyük maddi zorluklar içerisinde yaşadığı öğrenildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89