• BIST 10045.74
  • Altın 2389.508
  • Dolar 32.4518
  • Euro 34.631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Alaaddin Palevi: Kur'an Hazreti Muhammed'in sözüdür diyen Mustafa Öztürk ''Deisttir''

Alaaddin Palevi: Kur'an Hazreti Muhammed'in sözüdür diyen Mustafa Öztürk ''Deisttir''
İslami ilimler alanında yetkin isimlerden Araştırmacı-Yazar Alaaddin Palevi, İlahiyatçı tefsir profesörünün Kur'an'a yönelik ifadelerini değerlendirdi.

Referans Medya

Alaaddin Palevi, Referansmedya.com'a yaptığı açıklamada Mustafa Öztürk'ün yaptığı açıklamalar onun ''Deist'' olduğunun ifadesidir'' dedi. Alaaddin Palevi, son günlerde Marmara İlahiyat Fakültesi'nde tefsir profesörü ünvanı taşıyan Mustafa Öztürk; ‘Kur’an Allah’ın kelamı değil, Peygamberin, Resul’un, Cibril-i Emin'in ya da Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sözüdür, kelamıdır kavlidir’ diye ifade etmiştir. Bu sözlerle de kendisinin deist olduğunu ortaya koymuştur. Bu açıklamalar vesilesiyle bir çok kardeş bu yönde bize sorular yöneltiyor sizin vesilenizle bu konuda bazı konulara açıklık getirmek istiyorum'' diye konuştu. 

İşte Alaaddin Palevi'nin konuya dair açıklaması:

İyi Arapça bilmiyor

Mustafa Öztürk'ün dayandığı ayet Tekvir Suresindeki “Kavlu Resulün Kerim”dir.

“Kavlu Resulün”deki kasıt bu Kur’an Allah’ın kelamı değil, Resul’un kelamıdır. Cibrili Emin veya Hz. Muhammed’in kelamı demek değildir.

Resul kavramı ne manaya gelir?

Ayette geçen Resul’u Mustafa Öztürk iyi Arapça bilmediği için ‘Resul’ kavramı risaleti getiren, ‘Kavl’ kavramı ‘an’dır.  Kelam kavramı Kur’anda has’tır.

Kelam Allah’a hastır.

Kelamu Resul deseydi  itirazı biraz yerinde olabilirdi. Kavl hem Allah’a nispet gibi başkalarına da nispet edilir. Kavl başkalarına nispet edilince onun sözü müdür? 
 Burdaki izafe Kavl’u Resul, edna mılanabaset içindir. Yani Resul getirdiğinden dolayı ‘Kavl’u ona nispet edilir. Resul kavramında anlaşılır ki ‘Kavl’ onun değildir.

İhanet etmez

‘Keriiiim’ buraya dikkat edin 5 sıfat geçer. Tekvir Suresine bakın Resul 5 sıfatla sıfatlandırılır. Resul’den anlaşılır ki ‘Kavl’ onun değildir. Keriiiim nefis manası ‘görevine şiddetle bakan birisi hıyanet yapmaz’ demektir.
 Kavlu Resulun Kerim mutaan semme emin itaat edilir, zikuvvetin de geçer güçlüdür, verilen emaneti şiddetle sahip çıkabilir.

Bu ayeti de iyi tahlil ederseniz neden 5 vasıf geldiğini, muhakkak İslam alimleri bilir onun ne kadar mesaja karışmadığını ifade etmek için kullanılır. 

Lafız da mana da Allah'tandır

Değerli kardeşlerim Resul kavramı Tekvir Suresinde 5 vasıfla vasıflandırılması Resul’un kelamı olmadığını, isminden de anlaşılacağı üzere sırf elçi olduğunu, ‘Anadolu'da elçiye zeval olmaz’ sözüyle de yani elçinin bir sözü yoktur demektir. 
Lafzı da Allah’tan manası da Allah’tan’dır. Dolayısıyla Mustafa ve Mustafa gibi deistler  açıkça Kur’an’a iftira ediyorlar. Getirdiği delil %1000 yalandır.

Allah hepimize hidayet üzere olmayı nasip etsin.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89