• BIST 10258.73
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Afganistan'da esir takası sürüyor

Afganistan'da esir takası sürüyor
ABD ile Taliban arasında  varılan  'Afganistan'a Barışı Getirme Anlaşması' sonucu, Afganistan'ın Bagram Hapishanesi'nde tutulan 100 Taliban üyesi daha serbest bırakıldı.

Afganistan'da esir takası sürüyor

Haber: Referans Medya

ABD ile Taliban arasında  varılan  'Afganistan'a Barışı Getirme Anlaşması' sonucu, Afganistan'ın Bagram Hapishanesi'nde tutulan 100 Taliban üyesi daha serbest bırakıldı.

Afganistan Ulusal Güvenlik Şurası Sözcüsü Cavid Faisal, yaptığı basın açıklamasında, ABD ile Taliban arasında varılan anlaşma ile Taliban üyesi 100 mahkumun daha Bagram Hapishanesi'nden serbest bırakıldığını açıkladı.

300 Taliban üyesi serbest bırakıldı

 Hapishaneden çıkarılan kişilerin sayısının 300 olduğunu açıklayan Faisal, Taliban tarafından kendilerine sunulan esir takası listesinde adları bulunanların yaş, sağlık durumları ve suçlarına göre sırasıyla salıverildiğini belirtti. Faisal, söz konusu örgüt üyelerinin kimlik tarama sisteminden geçirildiği ve tekrar savaşmayacakları konusunda taahhütlerinin alındığını söyledi. İki gün önce de 100'er kişiden oluşan birinci ve ikinci Taliban grubu serbest bırakıldı. Esir takası için üç kişilik Taliban heyeti 1 Nisan'da başkent Kabil'e geldi.

Taliban'ın elinde 1000 rehine var

Öte yandan Taliban, anlaşma kapsamında ellerinde bulunan 20 kişinin bugün serbest bırakılacağını açıkladı. Açıklamada, söz konusu 20 kişinin Kandahar vilayetinde Kızılhaç Komitesine teslim edileceği kaydedildi. Afgan makamlarına göre, Taliban'ın elinde 1000 rehine bulunuyor. 


Afganistan'a Barışı Getirme Anlaşması

Afganistan'a Barışı Getirme Anlaşması' 29 Şubat'ta, ABD ile Taliban arasındaki görüşmelere ev sahipliği yapan Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen törenle imzalandı. Anlaşmaya, ABD adına ülkenin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Taliban adına Siyasi Ofis Başkanı Molla Abdulgani Berader imza attı.

ABD Afganistan'dan çekiliyor

ABD ile Taliban arasındaki barış anlaşması, Taliban'ın buna uyması halinde ABD ve müttefiklerinin 14 ay içinde Afganistan'daki askerlerinin tamamını çekmesini öngörüyor.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89