• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

100 yaşında ve aç çocukların yüzlerini güldürmek için yürüyor

100 yaşında ve aç çocukların yüzlerini güldürmek için yürüyor
İngiltere'de yaşayan 100 yaşındaki Dabir Choudhury, örnek bir faaliyete imza attı. Choudhury, Gazze, Suriye ve mağdur coğrafyadaki insanlara yardım amaçlı her gün oruçlu halde evinin etrafında 100 tur atıyor. 

100 yaşında ve aç çocukların yüzlerini güldürmek için yürüyor

Referans Medya / Fuat Durmuş / Miraç Şamil Atalan


İngiltere'nin Londra şehrinde yaşayan 100 yaşındaki Dabir Choudhury, Gazze, Suriye ve Yemen'e yardım dağıtanlar da dahil olmak üzere 26 hayır kurumuna destek amaçlı evinin etrafında her gün 100 tur atıyor. Dünya üzerinde yaşanan zulme farkındalık oluşturmak istediğini söyleyen Choudhury, kendisi için açılan web sitesi üzerinden bağış topluyor. 

e4e40627-eff6-42e6-b999-9885ed982d4f.jpg


Ülkenin her yerinden bağışlar geliyor


Amacının, Müslüman coğrafyalarda yaşanan mağduriyetlere dikkat çekmek olduğunu belirten Choudhury, oruçlu halde ve yürüyerek başlattığı kampanyaya gösterilen ilgiden memnun olduğunu söylüyor. Her gün evinin dışındaki bahçede her gün 100 tur atan 100 yaşındaki Müslüman Londralı'nın, Ramazan'ın ilk gününden itibaren devam eden bağış etkinliği JustGiving websitesinde üzerinden tüm dünya ile paylaşılıyor. Organizasyona destek veren kuruluşlar İngiltere ve başka ülkelerden kampanyaya ciddi ilgi olduğunu belirtiyorlar. 

Bağışlar geldiği sürece yürüyecek

 Şuan itibariyle Dabir 90 bin dolar üzerinde bağış topladı. Yoğun destek ve ilgi gören Dabir Choudhury, vaatlerini yeniledi ve bağışçılar bağışta bulunduğu sürece yürümeye devam edeceğini duyurdu. 

Dabir bağış yapan insanlara yaptığı açıklamada: ''Bağışlarınız için teşekkür ederim. Aç çocukların yüzlerini güldürmek için yalnız savaşmıyorum, birlikte savaşıyoruz. Bu para İngiltere, Bangladeş ve diğer birçok ülkede umutsuz ihtiyacı olan ailelere yardımcı olacak" ifadelerini kullandı. 


99 yaşındaki Tom Moore'da yürümeye başladı

İngiltere'de benzer şekilde yaşlı ve yürüme yetisi zayıf olan 99 yaşındaki eski asker Tom Moore'da Coronavirüs'den dolayı mağdur olan insanlar için yardım kampanyası başlatmış ve büyük ilgi görmüştü. 

Kalçası kırık olduğu halde özel bir sistem aracılığıyla yürüyen ve her gün kendisine 25 metre yürüme hedefi koyan 99 yaşındaki Moore’un destek kampanyası dünya basınında geniş yer buldu. Dabir Choudhury'nin destekçileri aynı ilginin Choudhury'ede gösterilmesini istiyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89