• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yılmaz Özdil'den Ebubekir Sifil'e yanıt: Cenazemiz Cemevi'nden kalkar (Video Haber)

Yılmaz Özdil'den Ebubekir Sifil'e yanıt: Cenazemiz Cemevi'nden kalkar (Video Haber)
İlahiyatçı-Yazar Ebubekir Sifil'in cenazeleri camiye alınmasın dediği isimlerden Yılmaz Özdil'den Cemevi cevabı geldi.

Referans Medya

Geçtiğimiz hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan yağmur duası kararı ile Tele 1 kanalı canlı yayınında alay eden Sözcü gazetesi yazarı ve gazeteci Cüneyt Akman'la ilgili Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sifil bir çağrı yapmıştı. Sifil, sosyal medya hesabından, ''BaştaYılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla... alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın" diye yazdı.

IŞİD'çi olmakla suçladı

Yılmaz Özdil olaya ilişkin Hakan Aygün'ün You Tube kanalında yaptığı proğrama katıldı. Özdil, İlahiyatçı Ebubekir Sifil'i İŞİD'çi olmakla suçladı ve şu ifadeleri kullandı:

''Ebubekir Sifil adında bir yobaz, Diyanet'e çağrıda bulundu, 'gazeteciler Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın' dedi. Bu arkadaş, akademisyen. 'Doçent' sıfatı taşıyor. Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Yani açıkça görülüyor ki… 2003 yılında akademisyenleri 'cenaze namazınızı kılmayız haa' diye tehdit edenler, 2020 yılında akademisyen sıfatıyla 'cenaze namazınızı kılmayız haa' diye tehdit savuruyorlar. Bilim yuvası üniversitelerimizin, IŞİD zihniyetli tarikat yuvaları haline getirildiğinin hazin kanıtıdır bu" 

Cemevi'nden kaldırılır

Tam böyle çaresiz bir dönemde, “cesedinizi camiye almayız haa, cenaze namazınızı kılmayız haa” diye tehdit savurması, dini vecibemizi cezalandırma yöntemi olarak kullanması… Şuursuz yobazın, insanlıktan ne kadar çıkmış olduğunun, bizi tehdit ederken aslında kimleri rencide ettiğinin farkında bile olmadığının kanıtıdır. Cenazemizi camiye almazlarsa Cemevi'nden kaldırılır. Cenazemiz ortada kalmaz.

Manyağı biri çıkıp vursun

“Yağmur duası ile ilgili bir yazı yazmıştım, bu yandaş medya “vay efendim bunlar dinle dalga geçiyorlar” diye bir kampanya başlattılar. Yazının içeriğini okumadan insanları böyle manşetlerden algıyla insanları halletmeye çalışıyorlar. Kimin ne dediği ile ilgilenmeden direkt “din düşmanı”… Manşetlerden insanları infaz edip toplum nazarında bunu yapmak istiyorlar. Bir de manyağın teki çıksın vursun diye duacılar aslında. Bu adam üniversitede akademisyen bu tarz yobazların üniversite bünyesinde bulunması…” 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89