• BIST 8883.52
  • Altın 2241.824
  • Dolar 32.1756
  • Euro 35.0548
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Yavuz Bahadıroğlu ismiyle tanınan Tarihçi-Yazar Niyazi Birinci vefat etti

Yavuz Bahadıroğlu ismiyle tanınan Tarihçi-Yazar Niyazi Birinci vefat etti
Bir süredir tedavi gören Yavuz Bahadıroğlu'nun ölüm haberini oğlu duyurdu.

Referans Medya

Geçtiğimiz Kasım ayında geçirdiği kalp krizi sonrası tedavisi süren Yavuz Bahadıroğlu'nun ölüm haberi oğlu Mücahit Birinci tarafından açıklandı.

Mücahit Birinci şahsi hesabından yazdığı mesajda, “Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah'ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağ olsun. El Fatiha... ifadelerini kullandı.

İstanbul'da vefat eden 76 yaşındaki Yavuz Bahadıroğlu bir çok kitaba imza attı. Yakın döneme kadar tarih içerikli Televizyon ve radyo programlarına devam eden Bahadıroğlu Akit Gazetesi'nde de yazı yazıyordu.

Yavuz Bahadıroğlu (Niyazi Birinci) kimdir?

Gerçek adı Niyazi Birinci olan Yavuz Bahadıroğlu 1945 yılında Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde doğdu. Türk roman ve hikâye yazarı, gazeteci, radyo programcısı. Köşe yazılarında, kitaplarında Yavuz Bahadıroğlu mahlasını kullanmaktadır. 1971'de İstanbul’da gazeteciliğe başladı. Yeni Asya - Yeni Nesil gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. Gazeteciliğini muhabir ve röportajcı olarak sürdürürken, çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikâye yayımlandı. Aynı dönemde Yeni Asya - Yeni Nesil gazetesinde Yavuz Bahadıroğlu, Şeref Baysal ve Veysel Akpınar isimleriyle köşe yazıları yazdı.

Asıl çıkışını Yavuz Bahadıroğlu ismiyle yazdığı romanlarla yaptı. İlk romanı Sunguroğlu ve ardından yazdığı Buhara Yanıyor romanı ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı İmparatorluğu’nun çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romanı vardır. Son çıkan kitaplarından biri Biz Osmanlıyız'dır. Yavuz Bahadıroğlu, roman, çocuk kitapları, hikâye, araştırma, oyunlar, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere yüzlerce çalışmaya imza attı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi, çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı, iki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlandı. Halen ulusal bir radyoda günlük yorumlar yapıyor ve Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyor. Ayrıca Moral FM'de günlük yorumlar yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89