• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Yardım çağrıları yanıtsız kalmadı

Yardım çağrıları yanıtsız kalmadı
İsveç'in Malmö kentinde, yeni tip corona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in, kızları Samira ve Leyla Gülüşken'in sosyal medyadan yayımladığı yardım çağrılarına Türkiye kayıtsız kalmadı.

Yardım çağrıları yanıtsız kalmadı

İsveç'in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken 14 gün önce koronavirüs belirtileri nedeniyle hastaneye gitti. Virüs testi pozitif çıkan Emrullah Gülüşken'e herhangi bir tedavi uygulanmayarak eve gönderildi. Durumu her geçen gün kötüye giden Gülüşken'in kızları Samira ve Leyla sosyal medya üzerinden Türkiye'ye çağrıda bulunup yardım istedi. 

Her şey bu twitle başladı

Emrullah Gülüşken'in kızlarından Samira 23 Nisan Perşembe twiter üzerinden, ''Ailemle birlikte İsveç’te yaşıyoruz. Babamın 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar' mesajını paylaştı. Samira Gülüşken yardım çağrısını şu sözlerle sürdürdü. 

'İki tane küçük erkek kardeşim ve bir ablam var, iki kız tek başımıza her yerle iletişim kurmaya çalıştık, 2 gün önce zorla da olsa ambulansı getirtebildik ve ateşler içinde yanan babamın testinin pozitif çıktığını söyleyip tekrardan eve getirdiler. Bir gece dahi tutmadılar orada.'

Sevgili Leyla sesini duyduk

Samira Gülüşken'in ardından Abla Leyla Gülüşken'de bir video kaydı ile yaşadıkları süreci ve mağduriyetlerini anlatan bir sosyal medya paylaşımında bulundu. Kısa sürede yayılan video mesajı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Sevgili Leyla sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06'da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler' cevabı geldi. 

ewf8dx4xgaapf6z.jpg

 

İyi ki varsınız 

 

Sağlık Bakanı Koca'nın yardım için geliyoruz müjdesi sonrası Leyla Gülüşken, 'Sayın bakanım Allah bin kere razı olsun sizden ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok mutluyum babam ve ailem adına. İyi ki varsınız.  Bu süreçte bize her koşulda yardım ettiğiniz için size minnettarım' sözleriyle sevincini belirtti. 

Tedavisi Antalya'da sürecek

Malmö'ye ulaşan ve Gülüşken ailesini alarak Türkiye'ye dönen Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı Antalya'ya yöneldi. Emrullah Gülüşken'in tedavisinin Antalya'da yürütüleceği kaydedilirken Babası için yardım çağrısı yapan Samira Gülüşken, Sayın bakanım; başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve siz olmak üzere yardımı olan herkese minnettarız. Rabbim sizleri milletimizin başından eksik etmesin' sözleriyle teşekkür etti. 

ewgygvawkaekgzz-002.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89