• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yahudi Profesör: İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü katliamlara sessiz kalamam

Yahudi Profesör: İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü katliamlara sessiz kalamam
Yahudi Profesör Finkelstein: İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü katliamlara sessiz kalamam

Yahudi Profesör Norman Finkelstein, "Hiçbirşey geçmişteki acıları bahane ederek bugün katliam yapmaktan, zalimleşmekten, Filistinlilerin evini yıkmaktan ve İsrail'in bilfiil işlediği suçları meşru göstermekten daha adice ve mide bulandırıcı olamaz" dedi.

Siyaset bilimci, yazar, aktivist ve akademisyen olan Finkelstein'ın annesi Maryla Husyt ve babası Zacharias Finkelstein, Polonya'da Yahudi Soykırımı'nda sağ olarak kurtulmayı başardı. Varşova gettosundaki direnişle Auschwitz toplama ve imha kampından kurtulan aile, II. Dünya Savaşı sona erdikten sonra Birleşik Devletler'e göç etti. Ailenin diğer tüm üyeleri Yahudi Soykırımı'nda hayatını kaybetti.

Bir konferans sırasında İsrail'in Filistin'e karşı tutumunu Nazilerin Yahudilere uyguladığı tutuma benzeten Finkelstein, dinleyenlerin eleştirileri üzerine kendi ailesini hatırlatarak, "Benim tam olarak net bir şekilde anne ve babamdan iki kardeşimle beraber öğrendiğim şey İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü katliamlara sessiz kalamayacağımdır. Ve hiçbirşey geçmişteki acıları bahane ederek bugün katliam yapmaktan, zalimleşmekten, Filistinlilerin evini yıkmaktan ve İsrail'in bilfiil işlediği suçları meşru göstermekten daha adice ve mide bulandırıcı olamaz" diye konuştu.

Finkelstein, soru soran bir öğrencinin ve çevresindekilerin ağlamasına ilişkin de "Bu yüzden artık gözyaşları ile susturulmayı reddediyorum. Azıcık kalbiniz olsa şu anda Filistinliler için ağlıyor olurdunuz" ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89