• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

WhatsApp uygulaması üzerinden para gönderme dönemi başladı

WhatsApp uygulaması üzerinden para gönderme dönemi başladı
WhatsApp uygulamasının da sahibi olan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, WhatsApp üzerinden para gönderme uygulamasına geçtiklerini açıkladı.

Referans Medya

Mark Zuckerberg uygulama için Brezilya'nın pilot ülke olarak seçildiğini kaydetti. Zuckerberg, Facebook hesabından konuya dair şu bilgileri verdi:

 "Bugün Brezilya'da WhatsApp kullanan kişiler için ödeme özelliğini başlatıyoruz. Fotoğraf paylaşmak kadar kolay para gönderip alıyoruz. Ayrıca küçük işletmelerin WhatsApp'ta satış yapmalarını sağlıyoruz. Bunu yapmak için, uygulamalarımızda ödeme yapmak için güvenli ve tutarlı bir yol sunan Facebook Pay'i kullanıyoruz. Bunu mümkün kıldıkları için tüm ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum. Banco do Brezilya, Nubank, Sicredi ve Brezilya'daki önde gelen ödeme işlemcisi Cielo da dahil olmak üzere yerel bankalarla çalışıyoruz. Whatsapp'ta ödemeleri yaygınlaştırdığımız ilk ülke Brezilya. Daha fazlası yakında gelecek!"

Sistem nasıl işleyecek ?

İlk olarak Hindistan'da denenmeye başlanan özellik Facebook Pay üzerinden kullanılıyor. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu bireysel kullanıcılar bu işlemleri ücretsiz yapabilecek. Ancak işletmelerden ödeme alımında ücret talep edilecek.

Bu özelliğin kullanımı için sitede özel sayfa oluşturuldu. Hiçbir komisyon talep edilmeyen sistem sayesinde küçük işletmeler ve bireysel kullanıcılar arasında para göndermek daha kolay hale geliyor. Ayrıca WhatsApp Business uygulaması ile restoran veya market gibi yerlerden sipariş vermekte kolaylaşıyor.

Biyometrik doğrulama kullanılacak

Tamamen güvenli bir ortamda gerçekleştirileceği belirtilen WhatsApp para gönderme sisteminde ödeme yapmak için daha önce kaydettiğiniz kredi veya banka kartları kullanabilecek. Birçok ödeme servisinde yaygın olarak kullanılan biyometrik doğrulama WhatsApp’ın yeni sisteminde de geçerli olacak. Amerika'da aktif olan Apple Pay ve iMessage uygulaması ile benzer para transferi yapılabilirken Facebook Pay ve WhatsApp birleşimi ile başlayan yeni yöntemin dünya geneline ne zaman yayılacağı merak konusu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89