• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Washington Post: ''ABD'ye yönelik siber saldırılar Rusya kaynaklı''

Washington Post: ''ABD'ye yönelik siber saldırılar Rusya kaynaklı''
Washington Post, ABD Hazine ve Ticaret Bakanlıklarını hedef alan siber saldırının Rusya için çalışan hackerlar tarafından düzenlendiğini yazdı.

Referans Medya

ABD Hazine ve Ticaret Bakanlıklarını hedef alan saldırılara ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "yabancı bir hükümet" vurgusu yapılmıştı.

Hazine Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına bağlı Ulusal Telekomünikasyon ve Enformasyon İdaresinin sistemlerine yapılan saldırıda belgelerin sızdırıldığı iddia edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Ullyot, "ABD hükümeti, söz konusu durumun farkında ve bu durumla ilgili detayları ortaya çıkarmak için gerekli tüm adımları atmaktadır" diye konuştu. Siber saldırının tespit edilmesinin ardından Ulusal Güvenlik Konseyi acil olarak toplandı.

Tüm bu gelişmeler sonrası Washington Post'ta yer alan haberde, siber saldırının arkasında Rusya hükümetine bağlı çalışan hackerların olduğu iddiasına yer verildi. Gazete haberinde ''siber saldırının aylar önce planlanan küresel bir casusluk kampanyasının parçası olarak gerçekleştirildiği'' belirtildi.

Rusya iddiaları yalanladı

Washington Post’un iddialarına Rusya’dan yalanlama geldi. Rusya’nın Washington Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bilgi alanındaki kötü niyetli faaliyetler, Rus dış politikasının ilkeleri, ulusal çıkarları ve eyaletler arası ilişkiler anlayışı ile çelişmektedir. Rusya, siber alanda saldırgan operasyonlar yürütmüyor. Rusya Federasyonu, ikili ve çok taraflı siber güvenlik anlaşmalarını aktif olarak desteklemektedir. Bu anlamda, Amerikan meslektaşlarımıza Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 25 Eylül’de Rusya-ABD işbirliğini kapsamında uluslararası bilgi güvenliği alanında ortaya koyduğu girişimi hatırlatmak isteriz" denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89