• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Viyana saldırısının tanığı Türkler konuştu: ''Saldıran değil kurtaran kişileriz''

Viyana saldırısının tanığı Türkler konuştu: ''Saldıran değil kurtaran kişileriz''
Birgün Gazetesi ve Artı Gerçek Tv muhabiri Erke Acarer, Viyana saldırısını yapanların Türkçe konuştuğunu iddia etti. Olayın gerçek boyutu kısa süre sonra ortaya çıktı.

Referans Medya

Viyana'da 6 farklı noktada gerçekleştiği belirtilen ve gece boyu hareketli saatlerin yaşandığı terör saldırısında biri polis en az 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Tüm dünyada geniş yankı bulan Viyana saldırısı ile ilgili olayın daha ilk dakikalarında saldırganların Türk olduğu iddiasını ortaya atıldı. PKK destekçisi Erk Acarer isimli Birgün Gazetesi yazarı ve Artı Tv muhabiri, saldırı anı ile ilgili yayınlanan bir videoyu baz alarak saldırganların Türk olduğunu dillendiren ilk isim oldu. 

Olayın gerçek boyutu ortaya çıktı  

Özellikle PKK kanadı ve sol tondanslı yayın organlarının destek verdiği iddianın gerçek boyutu kısa sürede ortaya çıktı. Terör saldırısı esnasında olay mahallinde bulunan ve Türkçe konuşan şahısların Mikail Özen ve Recep Tayyip Gültekin isimli Türk vatandaşları olduğu öğrenildi. Türk gençler çatışmaların ortasında kaldıklarını, teröristlerle yüz yüze geldiklerini ve o noktadan yaşlı bir kadını kurtarıp, yaralı bir polisi ambulansa taşıdıklarını anlattı. 

Gezmeye çıkmıştık

Viyana'da yaşanan korkunç saldırı anın ile ilgili dolaşıma giren bir videoda Türkçe konuşan kişi olduğunu söyleyen Mikail Özen, şahsi İnstagram hesabından kanlı eyleme dair yaşananları şu sözlerle anlattı:

''Burası Viyana’nın en işlek caddesi bizde Viyana’da yaşıyoruz. Biz burası merkezi yer diye gezmeye gelmiştik. Bir gün sonra 1 aylık virüsten dolayı yasak başlayacaktı . Park etmek için arabadan inerken silah sesleri duyduk. Biz film falan çevriliyor sandık.

Yukarı doğru baktık, adamlarla 5-6 metre mesafede karşı karşıya kaldık.

Bize ateş etmeye başladılar. Arkadaşım Recep Tayyip Gültekin baldırından vuruldu. Arabaya bindirdim onu hemen, ilerde polis karakolu vardı, hemen o karakola geçtik. 

Yaşlı kadına yardım ettik

Halk Tv'nin olay sonrası konuştuğu Mikail Özen, ''Silah seslerinin yükseldiği esnada Recep Tayyip Gültekin adlı arkadaşının bir kadının yere düştüğünü gördü ve onu bir barın içine götürdü. Barın içinde saldırganla Recep tayyip arasında 5-6 metrelik bir mesafe kalmıştı. Bir saçma bacağına isabet etti. Küçük bir yara var. Recep arabaya bindi. Önce polis karakoluna gitti. Biz kaçmayı planlıyorduk ama yaşlı kadını görünce yardım etmek istedik” ifadelerini kullandı.

Ölü sayısı 26'dan fazla

Mikail Özen, ''Gördüklerimizi, yaşadıklarımızı ve Teröristlerin eşkallerini polislere anlattık. Beyaz kefen gibi bir şey giymişlerdi. Ellerinde uzun namlulu silah vardı. Şu an 26’nın üzerinde ölü var. İfademizi verdik. Alan çok kalabalıktı ve teröristler planlı bir şekilde o kalabalığa ateş açıyordu'' şeklinde konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89