• BIST 9994.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Viyana saldırganının Avusturya istihbaratına çalıştığı iddiasına ''Bakan'dan çarpıcı cevap

Viyana saldırganının Avusturya istihbaratına çalıştığı iddiasına ''Bakan'dan çarpıcı cevap
Viyana saldırısı ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Karl Nehammer, çarpıcı ifadeler kullandı.

Referans Medya

IŞİD'li olduğu açıklanan bir militan tarafından 2 Kasım'da yaşanan saldırıya dair iddialar gündemdeki yerini koruyor. Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşanan olayda 4 kişi ölürken 27 sivilde yaralanmıştı. Viyana'yı kana bulayan Kujtim Fejzula isimli IŞİD militanının Hatay-Suriye sınırında yakalandığı ve Avusturya makamlarını teslim edildiği ortaya çıkmıştı. Kosova kökenli 20 yaşındaki saldırganın 22 aylık hapis cezasının 8 aya indirilerek salıverilmesi de saldırı ile ilgili dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. 

Avusturya istihbaratı yönlendiriyor iddiası

Saldırgan teröristin kanlı eylem öncesi Slovenya’dan silah ve mühimmat temin etmeye çalıştığı ve Slovenya güvenlik birimlerinin bu durumu Avusturya istihbaratı ile paylaştığı açıklandı.

Kamuoyunun cevabını merak ettiği bir çok belirsizlik barındıran terör eylemi ile ilgili Avusturya resmi televizyon kanalı ORF'ye konuşan İçişleri Bakanı ilginç bilgiler verdi. 

Sunucu Armin Wolf'un, ''Terörist Avusturya istihbaratına çalışıyor muydu''? sorusunu, Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, ''Böyle bir ihtimal var ancak soruşturma devam ettiği için daha fazla detay veremem'' sözleriyle yanıtladı. 

Avusturya merkezli Havadis.at İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Şahinoğlu, ülke medyasında, İçişleri bakanı Nehammer'in verdiği kaçamak cevap nedeniyle ''Terörist istihbarat için çalışıyordu'' kanaatinin hakim olduğunu ve bu yönde haberlere yer verildiğin söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89