• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Virüsün bulaştığı ilk vaka 

Virüsün bulaştığı ilk vaka 
Çin’de sağlık kuruluşu kayıtlarına göre, koronavirüsün bulaştığı ilk kişi Vuhan’daki Huanan deniz ürünleri pazarında çalışan 57 yaşındaki Wei Guixian adlı bir kadın.

Huanan Pazarı’nda çalışan Wei 10 Aralık’ta soğuk algınlığı gibi semptomları taşımaya başladığı, tedavi için küçük bir kliniğe gittiği ve sonrasında işinin başına döndüğü ortaya çıktı. Çin medyasında yer alan haberler 57 yaşındaki kadın muhtemelen bu süreçte birçok kişinin de enfekte olmasına neden olduğu yönünde. 


Grip sandım


Çince yayın yapan The Paper’a konuşan Wei, “Kendimi bir parça yorgun hissediyordum ancak bu önceki yıllardaki gibi bir yorgunluk değildi. Her kışı genelde griple geçiririm. Haliyle bunu da öyle bir grip sandım. 11 Aralık’ta klinik tedavisi sonrası hastalığım geçmediği için bu sefer hastaneye gittim . Ancak buradaki doktor da neyin yolunda gitmediğini anlayamadı ve ilaç vermekle yetindi. Sonraki günlerde durumum daha da kötüleşti’ diye konuştu.  


Virüs bölgeyi sardı


Çinli Wei, 16 Aralık’ta Vuhan’daki en büyük hastanelerden birine gittiğini ve bir kez daha muayeneden geçtiğini anlatıyor. Son kontrol de doktor Wei’ye bunun “amansız” bir hastalık olduğunu ve aynı pazarda çalışan birçok kişinin de benzer semptomları gösterdiği haberini verdi. İlk belirtileri göstermesinin üzerinden 8 gün geçtikten sonra Wei neredeyse bilinçsiz vaziyette kendini hastanede buldu ve adı sonradan COVID-19 adını alacak olan bulaşıcı hastalığın ilk hastalarından biri olarak kayıtlara geçti. Doktorların deniz mahsulleri pazarıyla bu yeni virüs arasında bağlantı olduğunu keşfetmesinin ardından Wei de aralık ayı sonunda karantinaya alındı ve iyileşerek yeniden sağlığına kavuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89