• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Virüsü yok eden muska sahtekarlığı

Virüsü yok eden muska sahtekarlığı
Koronavirüs vakalarının artması ile salgını fırsata çevirmek isteyen  kişilere yönelik operasyonlar arttırıldı.

Referans Medya [Merve Savaş]

İstanbul Güngören’ de yaşayan ve kendisini imam olarak tanıtan Fikret G.’nin hastalık tedavisi, ayrılan çiftleri barıştırma, büyü bozma ve kısmet açma bahanesiyle insanları dolandırdığı yetmezmiş gbi bir de koronavirüs tedavisi için muska yazıp insanların paralarını gasp ettiği ortaya çıktı. 


--Korona için muska yazan sahte hocaya baskın--


Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 61 yaşındaki Fikret G.’yi  irtibata geçtiği ve güvenini kazandığı kişileri muska yazarak dolandırdığını tespit etti. Sahte hoca Fikret G’nin insanların dini duygularını sömürerek ayrılan çiftleri barıştırma, büyü bozma ve kısmet açma gibi bahanelerle dolandırdığını belirleyen emniyet ekipleri, hemen harekete geçti. Sahte imamın son günlerde dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı da muska yazdığı belirtildi. 


--Polis müşteri kılığında randevu aldı--


Fikret G. ile müşteri kılığında irtibata geçen polis sahte hocadan randevu istedi. Belirlenen randevuya giden polis, daha önce seri numarası alınmış 200 TL parayı anlaştıkları şekilde Fikret G.’ye teslim etti. Parayı verdikten sonra sahte hoca polis ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan Fikret G., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 


--Tutuklanarak cezaevine gönderildi--


Polis merkezindeki işleriminin ardından dün adliyeye sevk edilen Fikret G., hakkında Türk Ceza Kanununun “Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık” başlıklı 158. Maddesi ve 1219 Sayılı “Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasında Dair Kanun” suçlarını işlemesinden dolayı hakkında işlem yapıldı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89