• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Virüsü 3 aşamada yendim (video haber)

Virüsü 3 aşamada yendim (video haber)
Koronavirüs salgının ilk ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentinde yaşayan İngiltere vatandaşı Conor Reed, virüsün bulaşması ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Haber: Referans Medya 

Koronavirüs salgının ilk ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentinde yaşayan İngiltere vatandaşı Conor Reed, virüsün bulaşması ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Conor Reed isimli İngiliz, BBC ile yaptığı röportajda koronavirüs ile 3 ayrı aşamada mücadele ettiğini ve çok zorlu bir sürecin ardından hastalıkla başa çıkabildiğini söyledi: 

Conor Reed, tüm aşamaları atlatarak yeniden sağlığına kavuşmasının 1 ay sürdüğünü ve önce soğuk algınlığı, sonra grip ve en son zatürreyle nasıl mücadele ettiğini tüm detayları ile şöyle anlattı:

Kamyon çarpmış gibiydim

Benim durumumda belirtiler üç aşamada ortaya çıktı. İlk aşamada soğuk algınlığım vardı. Herkesin geçirdiği türden olağan bir soğuk algınlığıydı. Daha da kötüleşmeden önce biraz iyileştim. Yani soğuk algınlığından grip aşamasına geçtim. Hayatımda birkaç kez grip olmuştum ama bu kesinlikle en kötüsüydü. Gripten sonra tekrar iyileştim. Ve sonra zatürre oldum. Zatürre aşamasında hastaneye gittiğim günkü durumun ciddi olduğunu düşündüm. Bu süreçte olana kadar durumun ciddi olduğunu düşünmemiştim. İşte o aşamada nefes alıp verişim etkilenince biraz kaygılandım. Başlangıcından sonuna kadar hastalığım toplam bir ay sürdü. Soğuk algınlığı sırasında burun tıkanıklığı, sinüs sorunları ve öksürük vardı. Çok ciddi değildi ama epey rahatsız ediciydi. Grip belirtileri gösterdiğinde sanki bir kamyon çarpmış gibi oldum.

Nefes alamıyordum

Genel olarak iyi hissetmenin yanı sıra ciddi bir halsizlik vardı. Işık ve ses bile rahatsızlık veriyordu. Sadece dinlenmek istiyordum. İyi değildim ama hayati tehlikem de yoktu. Zatürre olunca durum işte o noktada ciddileşmeye başladı. Akciğerimin kapasitesinin yarısını kullanıyormuşum gibiydi. Aldığım hiçbir nefes yeterli olmuyordu. Sanki yeterince hava alamıyormuşum gibiydi. Sanki bir kese kağıdının içinde nefes alıp veriyormuşum gibi ses geliyordu. Akciğerimde bir şey varmış ve onu atamıyormuşum gibi. 

Çin’de herkes virüsle yaşamaya alıştı

Alışverişten evin çekip çevrilmesine kadar her şey değişti. Evlere gelen temizlikçiler ve diğer tüm hizmetler her şey değişti. Herkesin buna uyum sağlaması zaman aldı. Hepimiz buna uyum sağladık. Bu insanların ellerinden gelenin en iyisini yapacağı bir durum. Çin hükümetinin elinden gelenin en iyisini yaparak (Koronavirüs) ile mücadele ettiğine kesinlikle inanıyorum. Belli ki bazı şeyler değişebilir ama süreci ellerinden geldiği kadar idare ettiler. Karantina uygulamasından sonra o noktadan geriye dönüş yoktu. Bu son çare olabilirdi. Ulusal çapta karantina öncesi yerel seviyede bunun üstesinden gelmeleri gerekiyordu. Ayrıca insanlar da bireysel anlamda bunun üstesinden gelmek zorundaydılar. Kendi tedbirlerini almak zorundaydılar. Hükümete çok fazla bel bağlayamazlardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89