• BIST 10006.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Virüslü diye yakılan Müslüman'ın testi normal çıktı

Virüslü diye yakılan Müslüman'ın testi normal çıktı
Sri Lanka'da yeni tip koronavirüs nedeniyle ölenlerin cesetleri yakılmaya devam ediliyor. Son kayıplar arasında yer alan ve cesedi virüslü diye krematoryumda yakılan Fatıma Rinosa'nın son testi negatif çıktı.

Virüslü diye yakılan Müslüman'ın testi normal çıktı

Haber: Referans Medya

Sri Lanka'da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) ölenlerin cesedi, din ayrımı gözetmeden krematoryumlarda yakılmaya devam ediyor. Müslüman toplumun bu yönde yaptığı tüm girişimlere rağmen cenaze namazı kılınmasına dahi izin verilmeyen şahısların ölü bedenleri ailelerine teslim edilmeden yakılıyor. 

Sri Lanka'nın başkenti Colombo'da yaşayan ve tedavi gördüğü hastanede can veren kederli Fatıma Rinosa cesedi yakılan Müslümanlardan biri. Sri Lanka'da yaşayan Müslümanlardan Fatıma Rinosa'nın ölümünden bir gün sonra açıklanan test sonuçlarının negatif çıkması ailenin acısını bir kat daha artırdı.  Aljazeera'ya konuşan 44 yaşındaki müteveffa Fatıma Rinosa'nın oğlu Muhammed Sacid, annesinin Sri Lanka'nın geleneksel İslam cenaze uygulamalarını ihlal eden tüm koronavirüs kurbanlarının zorunlu kremasyon politikasının bir parçası olarak yakıldığını söyledi.
 

Ölümünden çok yakılması bizi mahvetti

Naaşı yakılan Fatıma Rinosa'nın oğlu Muhammed Sacid, bize annemin yakılması için baskı altında bir onay formu imzalattılar. Ancak annemin yakılmasından sonraki gün iki gün sonra test sonuçları, koronavirüsten ölmediğini gösterdi. Bize annemin koronavirüs'ten ölmediğini söylediler. Babam bunu öğrendiğinde acı içerisinde ağladı. Hepimiz mahvolduk. Annemin gidişini kabul edebiliriz ancak bu yakılarak olmamalıydı' diye konuştu.

 

733ac7b460d141689cfa68e47ea13fe5-18.jpg

 

Salgın Müslümanları cezalandırma aracına dönüştürüldü

 

Sri Lanka Müslüman Konseyi başkan yardımcısı Hilmi Ahmed, aşırılıkçı Budistlerin hükümette etkin güç olduğunu ve salgını "Müslüman toplumu cezalandırmak için" kullandığını söyledi. Hilmi Ahmed, Budistler, her daim, bu, ülkenin geri kalanına, Müslümanlara bir ders vereceklerini söylüyorlardı. Şimdi bu küresel hastalığı ırkçı gündemin bir parçası haline getirip bizi cezalandırmaya çalışıyorlar. Ülke yönetiminde olanlarda "Müslümanların mevcut hükümete oy kullanmadığına dair yaygın bir inanç var, işte bu sebeple de süreci siyasi intikam aracına dönüştürüyorlar' diye konuştu. 

Sri Lanka Sağlık Bakanlığı, Covid-19'dan ölenlerin gömülmesinin virüsü çevreye yayabileceğini öne sürerek, yaşamını yitirenlerin cesedinin din ayrımı gözetmeden krematoryumlarda yakılacağını açıklamıştı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89