• BIST 9947.98
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Virüsle mücadelede Cumhuriyet sayesinde başarı sağlandı

Virüsle mücadelede Cumhuriyet sayesinde başarı sağlandı
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye’de salgına karşı verilen mücadele de elde edilen başarının Cumhuriyet rejimi sayesinde yakalandığı iddiasında bulundu. 

Virüsle mücadelede Cumhuriyet sayesinde başarı sağlandı


Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Ateş Kara, Avrupa’nın maddi imkan ve teknolojik açıdan Türkiye’den daha iyi olduğunu ancak Cumhuriyet sonrası verilen tıp eğitimi sayesinde Türkiye’nin virüse karşı verilen mücadele de başarı kazandığını söyledi. 

 

Cumhuriyet sonrası eğitime borçluyuz


Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre Prof. Kara,Türkiye’nin tedavide iyi bir konumda olduğunun altını çizdi ve “Avrupa’da maddi olanaklar ve teknoloji açısından bizden iyi durumda ülkeler var. Ama sağlık personelimiz eğitim ve bilgi birikimi açısından tartışılmaz Avrupa’nın en iyisi. Bunu da Cumhuriyet sonrası tıp eğitimine borçluyuz” dedi. 
Türkiye’nin yatak sayısı olarak da iyi ülkeler arasında geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Ateş Kara, “Yatağınız olabilir ama orada size destek verecek elemanınız iyi değilse bunun bir anlamı olmaz. Türkiye yoğun bakım yatağı sayısı yüksek ülkelerden birisi. Yoğun bakımdaki yetişmiş ekibin iyi olması da buraya giren hastaların yoğun bakımdan çıkabilmelerini sağlıyor” dedi.


Dünya 2021’den önce aşı beklemesin


Ateş Kara, “İlaç belki daha erken bulunabilir, üzerinde çok çalışılıyor ama etkili ve kesin koruyuculuğunun olduğunu söyleyebileceğimiz bir aşının 2021’den önce gelmesi çok iyimser bir bakış. Bir ilacımız da olsa bugün için halen en etkili yöntem sosyal izolasyon, maskeyi gerektiğinde kullanmamız ve el yıkamamız. Bağışıklık sisteminin normal çalışmasını, fonksiyonunu iyi görmesini sağlamak için üç faktör var. Dengeli beslenme, düzenli uyku ve kısa süreli de olsa gün içinde 30 dakikalık yürüyüş” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89