• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Virüse Çare Umudu 

Virüse Çare Umudu 
Çin  "Favipiravir" isimli bir ilacın, yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede etkili olduğunu ortaya koydu.

Referans Medya [Miraç Şamil Atalan]


Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang, yapılan klinik deneylerde Favipiravir'in, hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini söyledi. 

Çin'deki klinik deneyler, "Favipiravir" isimli bir ilacın, yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede etkili olduğunu ortaya koydu. 
Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang, basına yaptığı açıklamada, Şenzen kentinde 80 yeni tip coronavirüs hastasını kapsayan bir klinik deney yapıldığını belirtti. 

Hiçbir yan etki görmüyoruz"

Cang, "Favipiravir, 2014'den bu yana Japonya pazarında bulunuyor ve hiçbir belirgin yan etki görmüyoruz" diye konuştu. İyileşmenin ardından Kovid-19'un kişide yol açtığı hasar hala netlik kazanmazken, daha fazla tıbbi gözleme ihtiyaç duyuluyor. Cang "Çinli bilim adamlarının 70 bin kadar ilaç ve kimyasal bileşeni incelediğini, bunlardan 100'ünün laboratuvar ortamında test edilmek üzere seçildiğini" belirtti. 

Bu ilaçlardan 3'ünün ümit verici olduğunu ifade eden Cang, Klorokin difosfat, Favipiravir ve Remdesivir'in insanlar üzerinde test edildiği bilgisini paylaştı. Cang, daha çok sıtma tedavisinde kullanılan Klorokin difosfat'ın Pekin ve Guangdong eyaletindeki 10 hastanedeki deneylerinin devam ettiğini aktararak, influenza tedavisinde kullanılan Favipiravir ile ilgili testlerin ise sürdüğünü kaydetti. Ebola tedavisi için geliştirilen Remdesivir'in testlerinin, Vuhan'da çok sayıdaki klinikte yapıldığını bildiren Cang, ilacın Covid-19'a karşı yeterli düzeyde önleyici etki gösterdiğini ifade etti.


Covid-19 ile mücadelede Batı tıbbı ve geleneksel ilaçların bir arada yer aldığını ifade eden Cang, "Çabalarımız iyi sonuçlar vermeye başladı" dedi.

Öte yandan Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını cevapladı. Cui Wei verdiği  cevaplardan satır başları: 

Çin geleneksel tıb yöntemleriyle70 bin kişinin taburcu olmasını sağladık. 

Mevcut ilaçlardan ikisinin etkili olduğunu tespit ettik. Biri klorokin fosfat diğeri de favipiravir.  Favipiravir daha etkili görünüyor. Geniş spektrumlu antivirüs ilacıdır. 80 kişilik gruptaki tedavi süresine baktığımızda 35 kişinin nükleik asit negatif çıkma süresi 4 gün oldu. Kalan 45 kişinin negatif çıkması 11 gün sürdü. Bu ilacı kullananların 2.5 günde ateşi düştü.
 
 15 saniyede koronavirüs testi yapacak kit uygulamaya geçti

 Bilim adamlarımız  test ile 15 dakika içinde bir damla kanda sadece koronavirüsü değil 6 çeşit hastalığı tespit edebiliyor. Büyük çaplı üretme yeteneğine sahip olup olmadığına dair şu anda bende bilgi yok. Ama bu konuda Çin çok acele bir şekilde gece gündüz çalışıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89