• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Virüse çare diye yalan dolanı pazarladılar

Virüse çare diye yalan dolanı pazarladılar
Sahne ve şov dünyasından bir çok isim, adres bilgilerinde 'yalan dolan' yazan korsan ürünü günlerce 'virüse karşı çare' sloganıyla pazarladı.

Haber: Referans Medya

Başta Seda Sayan, Perihan Savaş, Şeyma Subaşı, Ebru Akel, Seray Sever olmak üzere şov dünyasından bir çok isim Tarım Bakanlığı izni olmayan ve adres bilgilerinde 'yalan dolan' yazan ürünü şifa diye pazarladı. Bakanlık harekete geçerek ürün ve pazarlamacıları hakkında kanuni işlem başlattı.

Tavsiye ediyor denilen doktorun üründen haberi yok

Virüse karşı koruyor iddiasıyla piyasaya sürülen ve bir çok ünlü tarafından tanıtılan No Panik isimli korsan üründe ismi ve fotoğrafı kullanılarak referans gösterilen Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, hiç bir şeyden haberi olmadığını ürünle ilgili herhangi bir bilgisi ve ilgisinin de bulunmadığını beyan etti.

Yapılan şey ahlaksızlık

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu Milliyet'e yaptığı açıklamada: “İnsanların panik havası içinde olduğu bir dönemde böyle bir ürünün reklamının yapılması ahlaksızlıktan başka bir şey değil. Söz konusu ürün bir kozmetik firması tarafından piyasa sürülmüş. Sağlık Bakanlığı onayı yoktur. Satılmayan bir ürün ancak tüm eczanelerde satılıyor diye yalan yere reklamı yapılıyor. İnsanlar dolandırılıyor. En basit açıklaması sahtekarlık' diye konuştu.

Kaç para aldılar ?

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ürüne ait web sitesi 16 Mart'ta açıldı. Sitede kayıtlı adres bölümünde ise 'yalan dolan' yazıyor. Tarım Bakanlığı'nın hukuki süreç başlattığı sahte ürünle ilgili reklam, pazarlama faaliyeti yürüten ünlülerin tanıtım karşılığı ne kadar ücret aldığı merak konusu.

İşte korsan ürünle ilgili tanıtım faaliyeti yürüten ünlülerden bazıları ve paylaştıkları mesajlar:

Şeyma Subaşı: “No Attack denilen ürünü kullanıyorum. Bu ürünlere eczanede ulaşabilirsiniz
ya da online alabilirsiniz.”

Seray Sever: “Şimdi size harika bir üründen bahsetmek istiyorum: No Attack. Eşsiz formülüyle vücudu tüm virüs ve türevlerine karşı koruma altına alıyor.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücut direncini artırıyor. Hatta enfekte olmuşsanız bile kolaylıkla atlatmanızı sağlıyor. Korona da dahil tüm grip türlerine karşı bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Kullanın, tavsiye ediyorum.”

Seda Akgül: “No Attack, virüslere savaş açmış durumda. Virüs olsa enfekte olmuş olsanız bile, atlatmanızı kolaylaştırıyor.”

Seda Sayan: “Yakın bir arkadaşımın tavsiyesi, ben de size tavsiye etmek istiyorum. İşte bu ürün tüm virüs türevlerine karşı vücut direncini korumaya yardımcı müthiş bir ürün. Tüm eczanelerden ulaşabilirsiniz.”

Ebru Akel: “Mutlaka tavsiye ediyorum. Tüm eczanelerde ve online satışı var. Bugünlerde buna ihtiyacımız var.”

Seren Serengil: “Bu ara en çok dikkat ettiğimiz şey vücut bağışıklığımızı güçlendirmek. No Attack’ı tavsiye ediyorum. Bu takviye ürüne eczanelerde ulaşabilirsiniz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89