• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Virüs tedavisi gören Gazeteci Ahmet Kekeç vefat etti

Virüs tedavisi gören Gazeteci Ahmet Kekeç vefat etti
İslami camianın önemli kalemlerinden Ahmet Kekeç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Referans Medya

Ahmet Kekeç'in ölüm haberi oğlu Mehmet Hakan Kekeç tarafından duyuruldu. Bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Ahmet Kekeç en son Star Gazetesi'nde köşe yazıları yazıyordu. 

Ahmet Kekeç'in Pazar günü durumunun iyice ağırlaştığı ve ailesinin de biz karantinada olduğu öğrenildi. 

Müteveffa Ahmet Kekeç, son köşe yazısını 27 Ekim'de yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Ahmet Kekeç'in vefatı sonrası yayınladığı taziye mesajında, "Değerli kardeşim Ahmet Kekeç bugün rahmeti rahmana kavuştu. Rabbim cenneti ile müşerref kılsın. Ailesi ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ahmet Kekeç Kimdir ?

59 yaşındaki Ahmet Kekeç 3 Ocak 1961'de Malatya'da doğdu.

Yeni tip koronavirüse yakalanmadan önce Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Kekeç, sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Lisesi'nde okudu.Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nden atılan Kekeç, Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazı hayatına başladı. 1985'te ilk hikâye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i çıkardı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı. Millî Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı gibi görevler üstlendi.

Uzun süredir gazetecilik mesleğini sürdüren Kekeç'in gazetelerde yazdığı yazılar 1997 yılında MGV Gençlik Dergisi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirildi. Son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştıran Ahmet Kekeç, 28 Şubat dönemini anlatan Yağmurdan Sonra adlı bir romana imza attı. 2006 yılından beri Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Cine5'te Rasim Ozan Kütahyalı ve Salih Tuna ile birlikte Memleket Meselesi ve Derin Mevzu adlı iki program sunmuştur. Daha sonra 24 TV'de Nagehan Alçı ile birlikte Nerede Kalmıştık, Nevin Ateş ve Mustafa Armağan ile birlikte Tarihçe, Ülke TV'de de Turgay Güler ve Yusuf Ziya Cömert ile birlikte En Sıra dışı adlı üç televizyon programını daha sunmuştur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89