• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Vefatının 11. yılında anılıyor

Vefatının 11. yılında anılıyor
Kahramanmaraş'ta düzenlediği miting sonrası kendisini Yozgat'a götüren helikopterin düşmesi sonucu vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 11. yılında anılıyor.

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Şüpheli helikopter kazasında can veren Büyük Birlik Partisi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü halen gizemini koruyor. BBP yönetimi bunun bir suikast girişimi olduğunu ve faillerin bir an önce bulunup ilan edilmesini istiyor 

Kaza mı infaz mı ?

Helikopterin düşmesinin ardından bölgede bulunan gazeteci İsmail Güneş, 112 Acil Servis'i aramış ve yaptığı konuşmada bacağının kırık olduğunu söylemişti. Helikopterde yer alan BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini ve BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya ile helikopter pilotu Kaya İstektepe'den ses gelmediğini söyleyen Güneş, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini anlatmıştı.

Bölgede yapılan arama çalışmaları sonrasında kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin cansız bedeni 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Kes Dağı, Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu.


Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? 

Muhsin Yazıcıoğlu 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi. 1968 yılında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak ilk defa siyasi hayata adım attı. 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, sonrasında da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yaptı.

1978 yılında kurulan Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı olan Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de Milliyetçi Çalışma Partisi'nin kendi siyasi anlayışıyla uyuşmadığı gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşıyla beraber partiden ayrıldı ve 29 Ocak 1993'te partiden ayrılan bir grup arkadaşı ile Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu. 25 mart 2009 da bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetti

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89