• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Vatan Partili 108 kişi Perinçek hakkında zehir zemberek sözler söyleyip istifa etti

Vatan Partili 108 kişi Perinçek hakkında zehir zemberek sözler söyleyip istifa etti
Aralarında üst düzey yöneticilerinde bulunduğu Vatan Partililer ''Bu partide verilecek herhangi bir mücadele kalmamıştır'' diyerek istifa etti.

Referans Medya

Mehmet Bedri Gültekin ile ilgili yürütülen disiplin sürecine tepki gösteren ve aralarında üst düzey yöneticilerinde yer aldığı 108 Vatan Partili, Doğu Perinçek'i sert sözlerle eleştirerek istifa etti.

Lider fetişizmi var

Bugün istifalarını açıklayan Vatan Partililer yayımladıkları bir bildiride, Mehmet Bedri Gültekin’in istifasıyla sonuçlanan disiplin sürecindeki hukuksuzlukları eleştirdi ve partide var olan ‘lider fetişizmi’ nedeniyle ayrılma kararı aldıklarını açıkladılar.

Partinin intihar kararı 

 Toplu istifa metninde, Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve genişletilmiş il başkanları toplantılarında yaşanan olaylar dünya siyasi partiler tarihinde örneği olmayan, ibret verici bir durum olarak nitelendirildi. Açıklama da ayrıca ''Bu toplantılarda Vatan Partisi yöneticileri, Parti’nin intiharına karar vermişlerdir'' denildi.

Engizisyon vurgusu

İstifa metninde, ''Merkez Karar Kurulu’nda Mehmet Bedri Gültekin ve Hikmet Çiçek’e karşı bir linç operasyonu yürütülmüş, MDK üyeleri Genel Başkan Doğu Perinçek tarafından adeta bir engizisyon sorgulamasına tabi tutulmuş, dört üye özür dileyerek yanlış yaptıklarını söylemişlerdir.

Toplantıda Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin içine düşürüldükleri durum hazindir. “Entrikacılıkla”, “komploculukla”, “ahlaksızlıkla”, “Parti düşmanlığı yapmakla” suçlanan bazı üyelerin, özür üzerine özür dilemeleri, adeta yemin billah ederek Genel Başkan’a bağlı olduklarını söyleyerek sergiledikleri davranış üzücü olmanın ötesinde utanç vericidir'' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

Parti içi demokrasi yok

''Yaşananlar, devrimci bir partide “Parti ve lider fetişizmi”nin insan aklını nasıl dumura uğrattığının ve bir siyasi partinin nasıl intihar ettiğinin resmidir.

Parti içi demokrasinin olmadığı, farklı görüşte olan üyenin hemen “düşman tarafına” geçmekle suçlandığı ve her türlü hukuk ve ahlak dışı yöntemin geçerli olduğu bir ortamda verilecek bir “Parti içi mücadele” olamaz.

Kendi üyelerinin hukukunu savunamayan bir Parti, başkaları için, halk için, ülke için hiçbir şey yapamaz.

Bütün bunlardan dolayı bir devrimcinin Vatan Partisi saflarında yapacağı bir şey de kalmamıştır.

Bu komediye artık bir son vermek gerekiyor.

Yurt çapında istifalar sürmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89