• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Uzmanlar uyardı: Aşı yaptıranlar 2 ay alkol kullanmamalı

Uzmanlar uyardı: Aşı yaptıranlar 2 ay alkol kullanmamalı
Kornavirüs aşısı yaptırmak isteyenlerin aşıdan 15 gün önce alkolü bırakmaları ve sonraki 45 gün boyunca alkolden uzak durmaları istendi.

Referans Medya

Alkol uyarısı ilk olarak Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova'dan geldi. Sputnik V aşısının üretildiği ve 100 bin kişiye korunma amaçlı Sputnik V aşısı uygulandığı açıklandı. 

Başbakan yardımcısı da 42 gün uzak durun dedi

Rusya'da Covid-19'dan korunma amaçlı 21 gün arayla ve 2 doz olarak tatbik edilen Sputnik V aşısı sürecinde alkol kullanımı ile ilgili bir diğer uyarı da Başbakan yardımcısı Tatyana Golikova'dan geldi. Golikava, ''Bu süreçte en az 42 gün boyunca alkol ve bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlardan uzak durulması gerekiyor'' dedi.

Güçlü bir bağışıklık sistemi için alkol ve sigarayı terk edin

Rus, The Moscow Times gazetesi,  Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) başkanı Anna Popova'nın açıklamalarını haberleştirdi. Gazete'de yer alan haberde, Rus uzmanın “Alkol alımının aşılamadan en az iki hafta önce durdurulması gerekiyor” sözlerine özel vurgu yapılırken halen dünyanın en yüksek alkol tüketiminin Rusya'da gerçekleştiği de vurgulandı.

Alkol kullanımı ve alkol konusunda önemli açıklamalarda bulunan Anna Popova, "Sağlıklı kalmak ve güçlü bir bağışıklık tepkisine sahip olmak istiyorsak alkol içmeyin" çağrısı yaptı.

Rus uzman ayrıca tütün dumanının akciğerleri tahriş ettiğine dikkat çekti ve alkol yasağı ile birlikte sigara içilmemesi gerektiğini de belirtti. 

Aşıyı geliştiren kurum da teyit etti

Sputnik V aşısını geliştiren Gameleya araştırma merkezi de Popova'ya destek verdi ve Merkez Başkanı Alexander Gintsburg, aşılamadan önce veya sonra alkolün kullanılmaması gerektiğini'' ifade etti. 

Rusya'da mevcut durumda vaka sayısı 2,5 milyonu aştı. Salgın nedeniyle en az 44 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89