• BIST 9602.15
  • Altın 2478.885
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.6469
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Uygurlu Mağfire Emin: Ağabeyim nerede, öğrenmek istiyorum (Video Haber)

Uygurlu Mağfire Emin: Ağabeyim nerede, öğrenmek istiyorum (Video Haber)
Her geçen gün daha da acımasız bir hal alan Faşist Çin hükumeti, Uygur Türkleri’ne yönelik soykırım politikasını uygulamaktan vazgeçmiyor.

Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlı Mağfire Emin, Çin’de yaşananları, Doğu Türkistanlıların acılarını ve kayıp ağabeyinin hikâyesini kendi kaleminden aktarırken, insanlığın vicdanına sesleniyor.

“3 YILDIR HABER ALAMIYORUZ”

“Ben Mağfire Emin,

Doğu Türkistanlı Uygur Türküyüm.

Ağabeyim Raşit Emin, Çinliler tarafından 2017 yılında milyonlarca günahsız Uygur Türkü gibi tutuklandı.

“BELİRSİZLIK UMUTLARIMIZI KIRIYOR”

Ağabeyimin ceza kampında ya da hapiste olduğu hakkında hiçbir bilgiye ulaşamıyorum. Çin polisleri tarafından götürüldüğünü, yaşananlardan bir sene sonra yani 2018’de uzun uğraşlar sonucunda öğrenebildim.

“EN HAFİF CEZA 15 YIL”

18 ve 45 yaş arasındaki Uygur erkeklerinin çoğuna 15 yıldan fazla hapis cezası verildiğini, Çinlilerin uluslararası organ kaçakçılığı pazarı oluşturmak için Uygur Türklerinden faydalandığını, ceza ve işkence ederek hapiste zorla çalıştırma sisteminin uygulandığını öğrendiğimden beri kayıp olan kardeşimin başına neler geldiği hakkındaki endişelerim daha da arttı. Ağabeyim milyonlarca Uygur Türkü gibi günahsız…

“AGABEYİM NEREDE ÖĞRENMEK İSTİYORUM”

Ben bir kız kardeş olarak ağabeyimin nerede, hangi cezaevinde ya da hangi toplama kampında olduğunu bilmek istiyorum. Öyle bir durum ki bu; hayatta mı yoksa vefat mı etti bunu bilmek istiyorum. Bir kardeş olarak en azından bunu bilmeye hakkım var. Ve benim durumumda olan nice Doğu Türkistanlı kardeş, abla, ağabey, anne, baba var!

“ADALET DAĞITANLAR ZULME SESSİZ”

Çin Dışişleri Bakanı’na, Türkiye’deki Çin Başkonsolosluğu’na ve dünya üzerinde adalet dağıttığını her fırsatta vurgulayan bütün teşkilatlara çok basit birkaç soru soruyorum:

Benim ağabeyim nerede?

Hayatta mı? Cezaevinde ya da toplama kampındaysa günahı nedir?

“FAŞIST ÇİN HÜKÜMETİ AÇIKLAMA YAPMALIDIR”

Faşist Çin Hükümeti tarafından ağabeyim gibi tutuklanmış günahsız ve masum insanların ve kaybolan 100 binlerce Uygur gencinin nerede olduğunu en yakınları olarak bilmeye hakkımız var. Faşist Çin hükümeti önce Uygur Türkleri’ne sonra dünya kamuoyuna hesap vermelidir.” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89