• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Uygur Hareketi: Ramazan bayramda Uygur halkını hiç olmasa dualarınızda unutmayın

Uygur Hareketi: Ramazan bayramda Uygur halkını hiç olmasa dualarınızda unutmayın
Uygur Hareketi, Ramazan Bayramı nedeniyle Müslüman Dünyası’nı Doğu Türkistan’da yaşanan zulme karşı duyarlı olmaya çağırdı

Haber: Referans Medya

"Ramazan bayramda Uygur halkını hiç olmasa dualarınızda unutmayın”
 
. Dünya çapında yaklaşık 2 milyar Müslümanın Bu mübarek gün oruç tutmanın sona erdiği ve imanların tazelendiğinin bayram kutlandığı bir gündür. Bir çok Müslüman bugünü ihtiyacı olanlara destek ve Allah’a dua ederek geçirmektedir. Uygur Hareketi de hem Doğu Türkistanlılara destek olma hem de dualarda Uygur halkının akıllara gelmesini ve dualarda ilk başta yer almasını rica etmektedir.” denildi. Çin komünist rejimi tarafından suç olarak görülen ve zulüm gerekçesi yapılan hatta soykırıma kadar varan insanlığa karşı işlediği suçlarda bahane olarak kullandığı unsurlardan birinin de bugün dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlarla aynı inancın paylaşılması olduğu vurgulandığı Açıklamasında 
 
Bugün milyonlarca Uygur, İslam dinin gereği olan ibadetlerini yerine getiremediği gibi bu kutsal güne iştirak edememekte ve kendi inancı doğrultusunda yaşayamamaktadır. Çin Komünist Partisi, her ne kadar Uygurları hedefe koymuş gözükse de aslında İslam’a ve bütün Müslümanlara karşı saldırmaktadır. Doğu Türkistan’daki soykırımın İslam inancı ve onu uygulayanlara karşı bir soykırım olduğu giderek daha da belirgin şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu durum ise bayram neşesine gölge düşürmektedir.
 
Uygur Hareketi İcra Direktörü Rushan Abbas, Bu bayramın aynı zamanda, inançları ve kültürleri nedeniyle toplumlara zarar veren otoriter rejimlerle yüzleşmek için fırsat sunmaktadır. Doğu Türkistan’daki Uygurları bahane ederek İslam’ı hedef alan soykırım suçlusu Çin rejimine de bu fırsatı değerlendirerek, bir araya gelmiş güçlü topluluk olarak karşı durabiliriz. Müslümanlar olarak bunu yapmak bizim sorumluluğumuzdur” 
 
Çin’in İslam’a inanmayı ‘akıl hastalığı’ olarak ilan etmekte ve sözde ‘aşırılık yanlısı faaliyetlerle mücadele’ bahanesiyle dini yok etme amacını gizlemektedir. İleri seviyedeki teknolojileri, bugün bir gözetleme silahına dönüştürmektedir. Camiler sistematik olarak yok edilmekte ve toplama kamplarında tutulan Uygurlar, İslam inancından ve kültürlerinden vazgeçmeye zorlanmaktadır. İslam’ı ortadan kaldırılması gereken bir tehdit olarak gören otoriter hükümetler, sadece uluslararası insan haklarını ihlal etmekle kalmamakta, İslam’ı, uygulandığı her yerde tehdit olarak görmektedir.
 

 
Bugün, Müslümanlar tek bir inanç ve sevgide birleşmiş topluluktur. Bu gücü daha iyi bir dünya talep etmek ve Çin rejiminin inanca karşı yürüttüğü savaşı durdurmak için kullanılması gerekmektedir. Doğu Türkistan’daki soykırımı durdurulmasını talep etmek gerekmektedir. Bu sadece Uygurlar için değil dünyanın her yerindeki Müslümanlar için de yapılmalıdır. Herkesin özgür olduğu, demokrasinin yaşandığı bir dünyayı korumak için bu gereklidir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89