• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Utanıyoruz !

Utanıyoruz !
Avrupalı Kilise temsilcileri 'AB'nin mülteci tavrından utanç duyuyoruz' açıklamasında bulundular.

Batılı Kilise Temsilcileri ve STK yöneticileri, Avrupa ülkelerinin mülteciler konusunda sergilediği tavrı utanç verici bulduklarını deklare etti. 

Bu Bir Rezalet

Protestan Kilisesi Konseyi'nin Almanya ve AB sorumlusu Martin Dutzmann, Türkiye-Yunanistan sınırındaki sığınmacıların durumu bağlamında Almanya ve Avrupa'nın mülteci politikasını eleştirdi. Dutzmann Almanya'nın yeni mülteci kabul edecek kapasiteye sahip olduğunu belirtirken, Yunanistan'ın mültecilere muamelesini ise "Zor durumda olan ve sınıra giden insanların tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla engellenmek istenmesi rezalet" sözleriyle eleştirdi.

Utanç Duyuyoruz

AB Piskoposlar Komisyonu (COMEVE) Lüksemburg Kardinali Jean-Claude Hollerich ise domradio.de sitesine yaptığı açıklamada, "Mültecilerin sorun olarak damgalanmalarından utanç duyuyorum" dedi. Hollerich AB ülkelerinden  ülkenize mülteci alın talebinde bulundu.

48632075-403.jpg

Bizi İlgilendirmiyor Diyemeyiz

Alman Katolik Piskoposları Konferansı'nın eski Başkanı Kardinal Reinhard Marx da mülteci sorunuyla ilgili olarak, "Bu konunun dışında kalalım, bizi ilgilendirmiyor dememiz kabul edilemez" dedi.

Avrupa'ya Yakışmıyor

Alman Protestan Kilisesi (EKD) Konsey Başkanı Heinrich Bedford-Strohm, AB ülkelerini sınırda hukuku çiğnemek ve insafsızlıkla suçladı. Bedford-Strohm, Facebook’ta yaptığı paylaşımda “Biber gazı, tazyikli su ve asker kullanarak sınırların kapatılması, Nobel Barış Ödülü sahibi Avrupa'ya yakışmıyor” ifadelerini kullanırken, “Avrupa’nın hukuki prensiplerine, insani ve Hristiyan geleneğine aykırı olarak” kapılarını kapadığını kaydetti ve Türkiye'ye ek mali desek verilmesi gerektiğini savundu. Bedford-Strohom, insanların yine de ' siyasi çıkarlar' için kullanılamayacağını vurguladı. 

 

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89