• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ümit Özdağ’ın karanlık ilişki ağı

Ümit Özdağ’ın karanlık ilişki ağı
Suriyeli mülteciler aleyhine yaptığı kışkırtıcı paylaşımlarla dikkat çeken Ümit Özdağ’ın İsrail ve ABD’de bulunan Yahudi lobileriyle karanlık bağlantıları olduğu iddia ediliyor. 

Haber: Referans Medya


Ümit Özdağ ismi Ergenekon yapılanması ile ilgili yürütülen yargı süreçlerinde Veli Küçük’le yaptığı gizli görüşmelerle gündeme gelmişti. Özdağ,  Veli Küçük’ün “Ben Evet dedim mi Ümit hayır demez’ dediği bir kişilik. 


İyi yetiştirilmiş bir ‘Psikolojik Harp Uzmanı’ olarak bilinen Özdağ’ın Veli Küçük tarafından MHP Genel Başkanlığı için 2 yıl boyunca hazırlandığı ve 2006 yılında yapılan MHP kongresinde Devlet Bahçeli’yi devirme amaçlı görevlendirildiği bilgisi dönemin soruşturma/itiraf dosyalarında yer aldı. Güvenlik bürokrasisinden bazı çevrelerle sıkı ilişkilere sahip Özdağ’ın kritik süreçlerde özel misyonlar yüklendiği bildiriliyor.


Darbeci babanın oğlu


Demokrat Parti’ye yönelik 1960 darbesinin yönetim kadrosunda yer alan Muzaffer Özdağ’ın oğlu olan Ümit Özdağ, darbeci babasının sürgünü dolayısı ile Japonya’da doğdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ’ın ABD ve İsrail’de hem Türkiye hem de Ülkücü Hareketin geleceğine dair kirli pazarlıklar yürüttüğünü açıkladı. Semih Yalçın, Oğul Özdağ’ında babası gibi darbe sürecinde kader arkadaşlarını terk ettiğini ve 15 Temmuz ihaneti döneminde ortadan kaybolduğunu vurguladı. 


PKK ile işbirliğine sessiz kaldı


Semih Yalçın, Ümit Özdağ’la ilgili yaptığı açıklama da, ‘Vaktiyle MHP’nin geleneksel çizgisinden saptığını, PKK’nın güçlenmesine yol açtığını ileri sürerek Bahçeli’ye bayrak açmıştı. Son dönem İyi Parti’nin PKK’nın siyasi kanadı HDP ile gayri resmi seçim ittifakına sesini çıkarmadı’ tespitinde bulundu. 


Yahudi lobileriyle ne görüştü


Semih Yalçın’ın açıklamalarında en can alıcı nokta Ümit Özdağ’ın İsrail ve Yahudi lobileriyle ve ABD'deki Yahudi think-tank kuruluşu JINSO ile kurduğu gizli ilişkilere dikkat çekildi. Yalçın, Özdağ’ın Rant Corporation ile yaptığı görüşmelerle ilgili kamuoyuna açıklama borçlu olduğunu kaydetti ve ‘Ümit Özdağ, ABD ile İsrail’de Türkiye'nin ve Ülkücü Hareketin geleceğine dair ne tür kirli pazarlıklar yaptı’ diye sordu. MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın bir diğer sorusu ise ‘Ümit Özdağ, ASAM bütçesiyle gerçekleştirdiği İsrail gezilerinde Mescid-i Aksa’yı mı yoksa MOSSAD’ı mı ziyaret etmiştir’ oldu. 


Yargı süreci işliyor


Libya'da şehit olan 2 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin isim ve rütbelerini kamuoyuyla paylaşan Ümit Özdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Özdağ hakkında hazırlanan fezleke meclise sunulurken Özdağ'ın dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanmasına yönelik süreç işliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdağ hakkında dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili hazırlanan dosya, 25 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi olarak Meclis'e gönderildi. 


Çok sayıda Provokatif paylaşım yaptı


Özdağ, son 9 yıllık dönemde Suriye’de devam eden savaş ve şiddet sarmalından kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerle ilgili yaptığı provokatif açıklamalarla dikkat çeken bir isim. Farklı dönemlerde yaşanan olaylarda yaptığı basın açıklamaları ve sosyal medya hesaplarından çok sayıda çok asılsız iddia paylaşan Özdağ, bir çok resmi kurum tarafından yalanlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89