• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Ümit Özdağ yalan paylaşım yaptığını itiraf etti

Ümit Özdağ yalan paylaşım yaptığını itiraf etti
Suriyeli mültecilere yönelik ölüm ve yaralama ile biten saldırılar artarken İYİ Partili Ümit Özdağ, yalan beyan üzerinden yeni bir tahrik girişiminde bulundu. İP'li vekil bilginin yalan olduğunu kabul etti ancak paylaşımını silmedi.

Referans Medya

Suriyeliler aleyhinde yaptığı kışkırtıcı açıklamalarla gündem olan İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Suriyelilere ait araçlardan muaye ücreti alınmadığını yazdı. Özdağ'ın mesajı kısa süre içerisinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklama ile yalanlandı. Göç İdaresi'nden yapılan açıklamada:

''Sayın Özdağ, Ülkemizde yaşayan Suriyeliler sahip oldukları motorlu araçlar için Türk vatandaşlarının ödemek zorunda olduğu her türlü MTV, muayene ücreti vb resmi ücreti ödemekle yükümlüdür. Haber kaynağının bilgisi doğru değildir.'' denildi. 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün hemen ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy benzer bir paylaşımda bulundu.

Bu haber gerçek dışıdır

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy yayınladığı yalanlama mesajında iddiayı gerçek dışı olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

''Bu haber tamamen gerçek dışıdır. Türkiye’de araç muayenesi yaptıracak herkes aynı kurallara tabidir. Keşke amacı Suriyelilere karşı toplumda kin ve nefret uyandırmak olan bu tür yalan haber ve söylemlere itibar edilmese.. Keşke doğruluğu araştırılmadan paylaşılmasa...''

Hiç bir bedel ödemiyor

Ümit Özdağ'ın gerçek dışı iddiası 13 bin 600 beğeni aldı. Özdağ'a destek ve tepki amaçlı 5 bin 800 yorum yapıldı ve bu iddiayı 7 bin 700 sosyal medya kullanıcısı retweet etti. Özdağ'ın Suriyelileri hedef alan mesajları ortalama 1 milyon görüntüleme sayısına sahip. Suriyeliler aleyhine daha önce de cinayet, insan kaçırma, dolandırıcılık, üniversiteye sınavsız giriş, ayrıcalıklı işe alma gibi yüzlerce tahrik içeren ve yalan beyana dayalı paylaşım yapan Ümit Özdağ aradan geçen 8 yıllık süreçte hiçbir yaptırıma maruz kalmadı.

Dava açılmalı

Özdağ'ın son paylaşımında dikkat çeken yorumlardan birisi Salih Karabasan isimli bir kullanıcıdan geldi. Salih Kumbasar İYİ Partili vekil için; ''Suriyelilere karşı kin ve nefrete boğacak bir twit atıyor. Attığı tamamen yalan twitle 6 bin 300 RT 10 bin beğeni ile en az 1 milyon izleme alıyor. Marifet onu yalanlayan twit atmak değil, marifet, onu mahkemeye verip donunu sattıracak kadar tazminat almaktır'' diye yazdı. 

Yalan beyanı kabul etti paylaşımı silmedi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, yapılan resmi açıklamalar sonrası ''Haber kaynağım beni yanılttı'' itirafında bulunmasına rağmen yalana dayalı paylaşımını silmedi. Özdağ yazdığı mesajda Suriyelilerin varlığından duyduğu rahatsızlığı bir kez daha şu sözlerle dile getirdi:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, bu sefer haklı çıktınız. Haber kaynağı belgeyi yanlış yorumlamış.İlginiz için teşekkürler.Ancak hala Türkiye'de3.8 milyon kayıtlı,1,5 milyon kayıtsız Suriyeli var.2011-19 arasında Suriyeliler için 51,1 milyarDolar harcadık ve harcamaya devam ediyoruz''.

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89