• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Ümit Özdağ: İYİ Parti, HDP ile ortak anayasa hazırladı

Ümit Özdağ: İYİ Parti, HDP ile ortak anayasa hazırladı
Buğra Kavuncu ile ilgili yaptığı FETÖ'cü açıklamalarının ardından ihraç istemiyle disipline sevk edilen İYİ Partili Ümit Özdağ, parti yöneticileri ile ilgili yeni suçlamalarda bulundu.

Referans Medya

İYİ Parti kurucularından Ümit Özdağ, ''Parti yöneticileri için, ''HDP ile ortak anayasa taslağı hazırladınız. Bir Türk Milliyetçisi olarak utandım. Önümüzdeki günlerde taslağı Türk kamuoyu ile bütün açıklığı ile paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener yalan söyledi

Özdağ Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan söyleşisinde, "Ben televizyonda HDP ile yakınlaşmadan bahsetmemiştim ancak HDP konusunda yalan söyleyen birisi varsa o ben değilim. Bana, İYİ Parti Milletvekillerine, bütün İYİ Parti seçmenine ve Türk milletine HDP ile ilişkiler konusunda Meral Akşener doğruları söylememiştir. 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti’den iki kişi Akşener’in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP’lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar. Ve bundan benim ancak yerel seçimlerden sonra haberim oldu" şeklinde konuştu.

Utandım

MHP'den istifa ederek İYİ Parti'yi kuran isimler arasında yer alan Ümit Özdağ bu durum karşısında utandığını söyledi ve yaşanan süreçle ilgili Akşener'i suçladı:

"Bir Türk Milliyetçisi olarak utandım. Önümüzdeki günlerde taslağı Türk kamuoyu ile bütün açıklığı ile paylaşacağım" diye kaydeden Özdağ, "Ve Akşener’in genel seçimden sonra HDP’den bahsederken neden 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' ifadesini kullandığını o zaman anladım. Masaya oturursan, 'HDP eşittir PKK' diyemezsin. Anayasa yazmak için oturursan Kürt siyasi hareketinin temsilcisi demek zorunda kalırsın. Akşener seçimlerden sonra bu açıklamayı yaparken yanındaydım ve seçimlerde uğradığı psikolojik şokun neticesinde öyle konuştuğunu düşünmüştüm. Sonradan öğrendim ki, Akşener açıklamayı yazılı metinden okumuş. Daha da kötü yani"

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89