• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Türkiye'yi sarsan istifa ve sonrasında yaşananlar

Türkiye'yi sarsan istifa ve sonrasında yaşananlar
Süleyman Soylu'nun tartışmalı sokağa çıkma yasağının bitmesine saatler kala yaptığı istifa açıklaması bomba etkisi yaptı.Türkiye şimdi ne olacak sorusuna kilitlendi ve 23.45'te Beştepe'den gelen 'istifa kabul edilmedi' bildirisine kadar heyecan sürdü.

Türkiye'yi sarsan istifa ve sonrasında yaşananlar

Haber: Referans Medya


Süleyman Soylu’nun 31 Ağustos 2016 tarihinde atandığı İçişleri Bakanlığı görevinden 12 Nisan Pazar akşamı istifa ettiğini duyurması deprem etkisi yaptı. Soylu’nun saat 21.24’te twiter hesabından yayınladığı istifa mesajı Türkiye’nin bir numaralı gündemi oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ‘istifa kabul edilmedi’ yanıtına kadar geçen 3 saate yakın süre boyunca olağanüstü gelişmeler yaşandı. İstifa krizi ilk andan itibaren Türkiye’nin bir numaralı gündemine otururken bu 3 saatlik süreçte Korona virüsün tamamen unutulduğu görüldü. 
Türkiye geneli 30 Büyükşehir ve Zonguldak illerinde salgının yayılmasına tedbir amaçlı ilan edilen sokağa çıkma yasağının ilk saatlerinde başlayan sancılı süreç, 12 Nisan’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası ile yeni bir boyut kazandı. 


Soylu’ya büyük destek verildi abartılı tepkiler geldi 


Süleyman Soylu’nın istifa haberi kısa sürede tüm kesimlerin ilgi odağı haline geldi. Rize’de bir vatandaş istifa haberini duyduğu anda çılgına dönerek intihara kalkıştı. Sosyal medyaya düşen onlarca krize giren vatandaş videosu ile birlikte atılan binlerce mesaj Soylu’nun istifasına isyan içeriği taşırken Erdoğan’a da istifayı kabul edemezsiniz çağrıları yapıldı. Öte yandan PKK yayın organları, FETÖ, DHKP-C gibi terör oluşumları hem bu karara karşı sevinçlerini dile getirdi hem de Soylu’ya karşı hakarete varan ifadeler kullandılar. Fetö terör örgütü Soylu’nun 15 Temmuz ihaneti sonrası örgüt mensuplarına yönelik tavrından dolayı, PKK ve türevi oluşumlara ait yayın organları ise Süleyman Soylu’ya Kürt düşmanı ve benzeri ithamlarla saldırdı. 
Bahçeli istifanın kabul edilmemesi doğru karar dedi. 
Devlet Bahçeli istifa kararının Beştepe’den dönmesini yerinde karar olarak nitelendirirken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’te Soylu’nun göreve devam etmesini desteklediğini açıkladı. Ana Muhalefet Partisi CHP ve İyi Parti ise istifanın yerinde bir karar olduğunu deklare etti. 


Erdoğan biliyor muydu ? 


Krizin ilk dakikalarında Külliye’ye yakınlığı ile bilinen bazı isimler Erdoğan’ın kriziden haberdar olmadığını yazdı. Ancak Hürriye Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, istifa öncesi Erdoğan ve Soylu arasında kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştiği iddiasında bulundu. Selvi, Süleyman Soylu’nun yoğun eleştiri alan sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak Erdoğan’a, ‘Efendim konjoktör bunu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlamak için istifa ediyorum’ dediğini yazdı. Erdoğan’ın ‘gerek yok’ itirazına rağmen Soylu’nun ‘hakkınızı helal edin’ dediğini kaydeden Selvi daha sonra görüme trafiğinin hızlandığı ve Soylu’nun ikna edildiği bilgisini aktardı. 


Erdoğan ve Soylu görüştü

Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat ise Soylu’nun istifa öncesi görüştüğü isimlerle konuştuğunu ve kimsenin böyle bir izlenim almadığını kendisine ilettiği söyledi. İstifa açıklamasından 1 buçuk saat sonra Erdoğan ve soylu arasında yüz yüze bir görüşme gerçekleştiğini iddia eden Fırat, 13 Nisan Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısından sonra Soylu’nun sürece dair değerlendirme yapacağını anlattı. 

Yasağın sona ermesiyle kutlama başladı


Süleyman Soylu’nun istifasının Erdoğan tarafından kabul edilmediği açıklaması sonrası bir çok ilde sevinç gösterileri düzenlendi. Yasak devam ettiği için önce evlerde alkış ve tempo tutarak yapılan kutlamalar saat 00.00’dan itibaren sokaklara taştı. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok ilde bayraklarıyla tur atan araçlar ve sevinç gösterisinde bulunan gruplar görüntülendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89